VİDEO - Hırsızlar, soydukları hasarlı binanın bodrumunda uyudu

VİDEO - Hırsızlar, soydukları hasarlı binanın bodrumunda uyudu
Depremde hasar gören binanın bodrum katını hırsızlar yatakhane gibi kullandılar. Hasarlı olduğu için terk edilen binadaki işyerleri ve evlerden eşya çalan hırsızlar, bu yetmezmiş gibi bodrum katına yatak bırakıp uyudular.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkılırken birçok bina da hasar gördü. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 8 katlı Aydınlar Apartmanı da depremde hasar aldı. Önce 'az hasar', ikinci incelemede ise 'orta hasar' raporu verilen binada oturanlar taşındı. Boş kalan bina ise hırsızların hedefi haline geldi. Birçok hırsızlığın yaşandığı binada tur şirketi de hırsızların hedefi haline gelerek, defalarca hırsızlık yapıldı. Son yaşanan hırsızlık olayı ise pes dedirtti. Hırsızlar binanın bodrumuna yatak atarak, orada uyudular.

film-gibi-hirsizlik-olayi-4.jpeg'Daha önce de balyozla kırıp tur şirketine girmişlerdi'

Şüpheliler, 2 Nisan'da, apartmanın kapısını demirlerini kesip, içerideki su sayaçlarını çaldı. 4 Nisan'da da elektrik panosu sökülüp, kablo ve elektrik sayaçları çalındı. Apartmanın altında faaliyette olan turizm acentesi işleten Murat Gezer, durumla ilgili emniyete gidip suç duyurusunda bulundu. Binaya, 16 Nisan'da iftar saatlerinde de giren şüpheliler, elektrik panosunu söktükleri duvarı balyozla kırdıktan sonra turizm acentesine girdi. Şüpheliler, içerideki 7 dizüstü bilgisayarı çalıp kaçtı.

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, bir kişi ise tutuklandı.

film-gibi-hirsizlik-olayi-5.jpeg'Hırsızlık yaptığı binaya yatak bırakarak, uyudu'

Hırsızlıkların ardı arkası kesilmeyen binada kimliği belirsiz hırsızın, binanın bodrum katına yatak atarak, orada uyuduğu ortaya çıktı. Bunun farkına varan turizm acentesi sahibi Murat Gezer, bodrum katına girilecek kapıları kaynakla kapattı. Bunun ardından hırsız, demir korkulukların ve bina arasında kalan boşluktan bina duvarını kırarak içeriye girdi.

film-gibi-hirsizlik-olayi-2.jpeg'Son olarak klima motorunu çaldı'

Kimliği henüz belirlenemeyen hırsız önceki gün içeriden bir şey çalamayınca, turizm acentesinin klima motorunu yerinden sökerek, götürdü. Hırsız güvenlik kameralarını devre dışı bırakmak için dışarıda bulunan elektrik panosunun da kablolarını söktü.

film-gibi-hirsizlik-olayi-1.jpeg

'Bu kadar hırsızlığa rağmen, yakalanamadı'

Hırsızın aynı kişi olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Turizm acentesi sahibi Murat Gezer, bu hırsızın artık herkesle dalga geçtiğini belirterek, biran önce Emniyetin duruma el atması gerektiğini söyledi.

film-gibi-hirsizlik-olayi-7.jpegGezer yaşananları şu şekilde anlattı;

"Bina hasarlı olduğu için sakinlerinden kimse yok. Sürekli hırsızlar binaya dadanıyor. Bizlerde burada aktif bir işletme olduğumuz için çevremizi korumaya çalışıyoruz. Kameralar mevcut. Hırsızlar, binanın yan tarafında bulunan alt katlara kapıları kırıp giriyorlar, orada yaşıyorlar. Sürekli aynı kişi tarafından hırsızlık yapılıyor. Bütün kapıları kaynakla kapatmamıza rağmen, klimanın motorunu çaldı. Bu defa kapılardan binaya giremediğinden dolayı duvarı kırıp içeriye giriyor. Daha önce 7 bilgisayarımız, elektrik kabloları, asansörü, işyeri camını patlattılar ve panoları çaldılar. En son bunlarla yetinmeyerek, dışarıda elektrik panosunun içini patlatıp kameraları devre dışı bıraktılar"

film-gibi-hirsizlik-olayi-6.jpeg'Bizi öldürdükten sonra mı yakalanacak'

Gezer sözlerinin devamın da, güvenlik kameraları ve çevrede bulunan onlarca mobesaya rağmen yakalanamayan hırsızın canlarına zarar gelmeden yakalanması gerektiğini söyleyerek, "Emniyet ve Valilikten destek bekliyoruz. Bu hırsızın bulunmasını yakalanmasını istiyoruz. Hırsız dalga geçer gibi bunu her gün tekrarlıyor. Etrafımız tamamen mobesalarla çevrili olmasına rağmen hâla Emniyet ekipleri tarafından yakalanamıyor. Bu taciz hâline geldi, Emniyet ekipleri biran önce bunu yakalayarak, cezasının çekmesini sağlaması lazım. Bu kişi bizi öldürdükten sonra mı yakalanacak. Bize bir şey olmadan artık bu kişi yakalansın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum