VİDEO - Mungan: Sur içi hüzün veriyor

VİDEO - Mungan: Sur içi hüzün veriyor
Okurlarıyla buluşmak için Diyarbakır’a gelen yazar Murathan Mungan çok yoğun geçen imza ve söyleşi programlarından sonra Sur içinin sokaklarını, DİTAV tarafından restore edilen Meryem Ana Süryani Kız Mektebini ve bazı tarihi mekânları gezdi.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a daha önceki gelişiyle şimdiki kent arasında epey fark olduğunu söyleyen Murathan Mungan, kenti tanıyamadığını ve kendini başka bir şehre gelmiş gibi hissettiğini dile getirdi.

img-20231009-153641.jpg

Yazar, şair Murathan Mungan, Diyarbakır la ilgili düşüncelerini şöyle anlattı;

img-20231009-152535.jpg

“Başka şehirlere fazla müdahale edildiği gibi buraya da müdahale edilmiş. Özellikle Türkiye mimari açıdan bir yozlaşmayı yaşıyor. Bir kenti kent yapan dokusunu kaybediyor. Ben mesela eski Diyarbakır evlerinin izlerini görmek isterim. Biraz modernize edilip, renkler tonlar kazanmış olabilir, ama kentin ruhunu var eden şeylerden birisi de mimari dokudur. Mimari dokuya müdahale edilmesi başta kentin ruhunu kaybettirir. O bakımdan Türkiye’nin neresine gidersem gideyim aynı kederi duyuyorum. Bu bana iyi gelmiyor. Çok fazla müdahale edilmiş özellikle Sur bölgesi insana hüzün veriyor.”

img-20231009-154035.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.