VİDEO - Peynir fiyatları el yakıyor; Kilosu 130-150 TL

VİDEO - Peynir fiyatları el yakıyor; Kilosu 130-150 TL
Sofraların vazgeçilmezi olan Diyarbakır peynirinin fiyatı el yakıyor. Diyarbakır Peynirciler Çarşısı esnaflarından Davut Kaya, “Gelir gideri karşılamadığı için, peynir üretimi azaldı.

Mahsum KARA

TİGRİS HABER - Yükselen enflasyonla birlikte vatandaşın alım gücü azalırken, sofraların vazgeçilmezi olan Diyarbakır peynirinin fiyatı yükselişte. Geçen yıl 30-40 TL arasında satılan peynirin kilosu bu yıl 130 ile 150 TL’den satılıyor. Peynir pazarında hareketlilik olduğu görülse de, yaşanan hareketlilik esnafın satışlarına yansımıyor. Peynirin üretim sezonu olmasına rağmen, fiyat artışının devam ettiğini söyleyen Diyarbakır Peynirciler Çarşısı esnafı, artan maliyet nedeniyle satışlarında yüzde 60 oranında düşüş olduğunu belirti.

Köylü üreticiler artık peynir üretmek istemiyor

Peynir fiyatlarının her geçen gün artığını ifade eden çarşı esnafı Davut Kaya, “Her şeyin fiyatı artıyor peynirde bundan nasibini aldı. Köylü üreticiler artık peynir üretmek istemiyor çünkü masraflar çok fazla. Anlayacağınız gider geliri karşılamıyor. Bu durum bizim satışlarımız da etkiliyor. İnsanların artık alım gücü yok, satışlarımızda yüzde 60 oranında düşüş oldu” ifadelerine yer veridi.

İş yapamaz duruma geleceğiz

1994’ten beri Peynirciler Çarşısı’nda esnaflık yapan Aziz Güner, yükselen fiyatlardan dolayı her geçen gün satışların düştüğünü söyledi. Üretici sayısında düşüşler olduğunu ifade eden Güner, “Diyarbakır’da peynir var ama alan yok çünkü fiyatlar çok yüksek. Gerçekten varlık içinde yokluk çekiyoruz. Artan fiyatlar nedeniyle artık vatandaşlar fabrika ürünlerine yönelmeye başladı. Böyle devam ederse iş yapamaz duruma geleceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum