VİDEO - Tarihi sur balıkçısı Veysi’nin kedileri

VİDEO - Tarihi sur balıkçısı Veysi’nin kedileri
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde uzun yıllardır balıkçılık yapan Veysi Bozyıl’ın ilk işi her sabah kedileri duyurmak oluyor.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Sur’da yılların balıkçısı olan Veysi Bozyıl, sabah dükkânını açtığında ilk işi kedilerini doyurmak oluyor. Kedilere seslendiğinde her biri bir taraftan atlayarak hemen etrafını sarmaktadır. Kedilerine bakmak Veysi için adeta bir hobi haline gelmiş durumdadır. Diyarbakır’lı Veysi Bozyıl, hem balık düşkünü hem de kedi sevgisiyle Sur İlçesi’nde herkesin gönlünü kazanmış durumdadır. Her sabah dükkânını açtığında ilk işi, on civarda baktığı kedilerini beslemek olan Veysi, Sur’da bulunan bütün kedilere de sahip çıkmak istiyor. Ona yakın kedisi olan Balıkçı Veysi, sabah dükkânını açmadan önce sahiplendiği kedileri dükkânın etrafındaki yerlerini almaya başlıyorlar. Dükkân açılınca ilk iş olarak sahibi tarafından kendilerine balık verileceğine şartlandıkları için sabırsızlıkla beklemeye başlıyorlar.

kedi-.jpg

Veysi, dükkâna yaklaştığında sesinden ve kokusundan hemen sahiplerinin geldiğini anlayan kedilerin her biri, bir taraftan Veysi’nin balık temizlediği tezgâhının etrafını sararak sabırsızlıkla beklemeye başlıyorlar. Veysi de ilk iş olarak hemen; saçtan yaptırdığı küçük havuzunun başına geçerek veya çalışanlarından birine, kedilerini doyurmak için balıklardan bir kısmını doğrattırıyor. Veysi için, kedilere bakmak adeta onda bir hobi haline gelmiş. İlk işi kedilerin doyurulması oluyor. Kedilerini çok seven Veysi; “Onlar da bir can, insanların hayvanlara şiddet uygulamasını anlamıyorum. Buralara hız kesici engellerin konulması gerekiyor. Bu yol güzergâhı zaten kalabalık oluyor. Birçok şoför arabayı dikkatsizce kullanıyor ve hızlı sürüyor. Dikkatsizlikleri geçenlerde bir canı aldı.” diyerek ölen kedisinden dolayı kızgınlığını dile getirmektedir.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.