DEDAŞ işçilerinden maaş ve özlük hakları talebi

DEDAŞ işçilerinden maaş ve özlük hakları talebi
Diyarbakır'da DEDAŞ'ta çalışan işçiler, özlük haklarının ve asgari ücretle sınırlı maaşlarının artmasını talep etti. DEDAŞ işçileri, sendikaya üye olmak için imza kampanyası başlattı.

Serhat Özdemir-Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) arıza, onarım ve bakım personeli olan işçilere, asgari ücretin yüzde 10’u üzerinde maaş veriliyor. DEDAŞ çalışanlarının şu ana kadar aldıkları aylık net maaş 10 bin 410 TL. Belirlenen asgari ücrete göre yeni maaşlarda sadece yüzde 10’luk bir artış olacağı söylendi. Çalışan 2 bin işçi birlikte hareket ederek özlük haklarının verilmesi, maaşların yükseltilmesi ve sendikaya üyelik hakkının verilmesini istedi. DEDAŞ işçileri sendikaya üye olmak için imza kampanyası başlattı.

Şirket içerisinde ismini vermek istemeyen çalışan bir işçi, "haklarımız verilmiyor, asgari ücrete mahkûm ediliyoruz. Özlük haklarımızın hiç biri yok. Sendikaya üye bile olamıyoruz. Taleplerimizi ilettik cevap bekliyoruz" dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuyla ilgili GAP illeri Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman’da DEDAŞ adına elektrik arıza, onarım ve bakım personeli olarak görev yapan emekçilerin, ağır ve tehlikeli iş statüsünde çalışmalarına rağmen hak ettikleri ücreti alamadıklarını belirtti.

'İşçilerin talepleri'

DEDAŞ bünyesinde elektrik arıza, onarım ve bakım işlerini yapan işçilerin, Sendikaya üyelik, asgari ücrete yüzde 80 net ücret, yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği miktarda ücretin verilmesi, gece vardiyasına yüzde 15 ek ücret, ekip şefi farkı, 6 ayda bir maaş ikramiye, şoförlük için ek ücret, banka promosyonu, ramazan ve kurban bayramı promosyonu, mesai ücret artışı ve resmî tatil mesai ücreti, okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı, saha personeli yıpranma ek ücreti taleplerinde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.