Diyarbakır Süper Dolunay’ı böyle izledi

Diyarbakır Süper Dolunay’ı böyle izledi
Dünya’ya en yakın konuma geldiği için Mavi Ay’da denilen Süper Dolunay, görsel bir şölen yaşattı. Bazı vatandaşlar Süper Dolunay’ın çıkışını ve yükselişini Diyarbakır Surları üzerinde izledi.

Ramazan YAVUZ - Foto/Haber

TİGRİS HABER - Türkiye’de özellikle fotoğraf meraklıların beklediği Mavi Ay’da denilen Süper Dolunay, Diyarbakır’da da görsel bir şölen yaşattı. Saat 19.00 sıralarında doğan ve güneş ışınlarından dolayı ilk önce kızıl renkli görünen Süper Dolunay, hava karardıkça asıl rengiyle görünmeye başlandı.

dolunay-diyarbakir-goruntuleri-7.jpegSüper Dolunay’ı izlemek için bazı vatandaşlar tarihi Surların üzerine çıkarak bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Ayda bir kez dolunay meydana gelirken, 2-3 yılda bir ise bir takvim ayında iki dolunay gerçekleşebiliyor. Aynı ayda oluşan ikinci Dolunay’a her ne kadar mavi ay dense de uzmanlar, Ay’ın renginin değişmediğini dile getiriyor.

dolunay-diyarbakir-goruntuleri-6.jpegSüper Dolunay teriminin ise Ay’ın Dünyaya en yakın konuma geldiği için kullanıldığı belirtilerek, bir sonraki Mavi Ay’ın Mayıs 2026’da görüleceği ifade ediliyor. Mavi Ay’ın uğursuzluk veya kötü şansla ilişkilendirilmesinin ise bilimsel herhangi bir kanıtının olmadığı, halk arasında böyle bir söylentinin oluştuğu dile getiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum