VİDEO - Diyarbakır’ın taş ustasından, taştan çigköfte teknesi

VİDEO - Diyarbakır’ın taş ustasından, taştan çigköfte teknesi
Diyarbakır’lı taş ustası Cuma Balıkçı, işlediği bazalt taşına istediği şekli vermekte giderek ustalaşıyor. Fıskiye, el değirmeni gibi süs eşyaları yapan Balıkçı, şimdi de çiğköfte yoğurmak için taştan tekne yaptı.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da babasının yanında değirmencilik yaparken, değirmenleri tamir etmenin yanında bazalt taşını işlemeyi de öğrenen Cuma Balıkçı şimdiye kadar bazalt taşını işleyerek fıskiye, küçük el değirmenleri, taştan tavla gibi çeşitli süs ve kullanım eşyaları yaptı.

Bazalt taşına hayat veriyor

whatsapp-image-2021-03-31-at-11-15-35.jpeg

Taşı işleme ve değişik araçlar ortaya çıkarma konusunda Diyarbakır’da artık çok tanınan ve bilinen eski değirmen ve taş ustası Cuma Balıkçı, şimdi de çiğ köfte yoğurmak için taştan tekne yaptı. Bazalt taşı Cuma ustanın elinde özgün, otantik bir kullanım aracına dönüştü.

whatsapp-image-2021-03-31-at-11-15-58.jpeg

Mardin Kapı da açtığı çiğ köfteci dükkânında bazalt taşında yaptığı tekneyi kullanan usta, geçmiş zamanlara dönük nostaljik bir hatırlatma yaparak görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

cc.png

Çiğ köfte yapmayı da babasından öğrenen ve aynı tarzda çiğ köfte yapan Cuma Usta, sadece damağa değil göze de hitap etmek istediğini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum