Geleceği yazan kadınlar projesi

Geleceği yazan kadınlar projesi
“Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”, Diyarbakır’da yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkcell işbirliğinde yürütülen, “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” 12 Ekim 2019 tarihinde Diyarbakır’ında aralarında bulunduğu 24 ilde yapıldı.

zk-(3).jpeg

İl sonuçları 17-10 2109 tarihinde Türkcell tarafından açıklanacak. İl finalleri 5-6 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

“Gelecek kaçınılmaz dijitalleşmededir”

zk-(1).jpg

Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, projeye ilişkin şöyle konuştu: “Bu çalışmalar şüphesiz üreten ve çalışan kadın sayısını artıracaktır. Üreten kadının teknolojinin ve dijital dünyanın içinde yer almasını sağlamak bizim işimiz ve ödevimizin başında olacaktır. Teknoloji dünyasında kadın yazılımcı, veri mimarı, kadın bilgi işlemci görmeye çok alışkın olmadığımızı düşünüyorum. Ancak kadınların bu alanda başarı şansının hiç de azımsanmayacak kadar çok olduğunu göstermesi ve ilham vermesi için dijital kadınların sayısını artırmak için seferberlik ilan edilmesi muhteşem bir adım olabilir. Çünkü gelecek kaçınılmaz dijitalleşmededir. Projede emeği geçen kurul üyelerimize, mentorlerimize, genç kızlarımıza ve katılımcılarımıza kurulumuz adına teşekkür ediyorum.”

zk-(1).jpeg

Mümin Ağcakaya / Özel Haber

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.