VİDEO - Sitede Eğlence Var

VİDEO - Sitede Eğlence Var
Diyarbakır Kayapınar’da birkaç blokluk sitede; çocukların eğlenme ve oynama ihtiyaçlarını gidermeleri, neşeli vakit geçirmeleri için, sitenin bahçesinde bir çocuk etkinliği yapıldı.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Pandeminin getirdiği kısıtlamalardan dolayı evde kalmak zorunda olunması sadece yetişkinleri değil, en çok da çocukları etkiledi. Çocuklar arkadaşlarıyla sokakta, bahçede oyun oynamaları gerekirken, evde, dört duvar arasında kaldılar. Bu zorunluluk küçük çocuğu olan aileleri daha da zorladı. Pandemi çocukların psikolojilerini olumsuz yönde etkiledi.

Diyarbakır Kayapınar’da birkaç blokluk sitede; çocuklarının kısa bir süre de olsa, eğlenme ve oynama ihtiyaçlarını gidermeleri, neşeli vakit geçirmeleri için, sitenin bahçesinde bir çocuk etkinliği yapıldı. Sosyal mesafeye de dikkat edilen etkinlikte; kukla tiyatrosu ve yarışma oyunları düzenlendi. Çocukların eğlenmesi büyükleri de mutlu etti.

site-eglence-tigris.jpg

Çocukların bu etkinliğinde yer alan Meva Sanat Derneği Atölyesi yöneticilerinden Rümeyza Delibaş; “Diyarbakır'da sanat faaliyetleri üretiyoruz. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik sanat çalışmalarımız oluyor. Pandemiden dolayı evlerde çocuklar çok sıkılıyorlardı. Bulunduğum sitenin bahçesinde çocukların oyun oynadıklarını gördüm. Onların yüzlerinde azıcık da olsa bir tebessüm oluşturmak, üzerlerindeki stresi atmaları için, onlara çeşitli etkinlikler hazırladık.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.