VİDEO - Aşırı sıcağa rağmen tarihi mekânları gezdiler

VİDEO - Aşırı sıcağa rağmen tarihi mekânları gezdiler
Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklığa rağmen Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi mekânları gezmekten geri kalmıyor, bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştiriyor.

Serhat Özdemir- Mahsum Rençber/Özel Haber

TİGRİS HABER - Son günlerde kentte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, turistler ise kente gelmeye devam ediyor. Termometreler, 43 derecenin üzerinde seyretti. Yurtdışından ve diğer illerden sıcak havaya rağmen tarihi Sur ilçesinde mekânları dolaşan turistler, hem fotoğraf çektirdi hem de ibadethaneleri dolaştı. Kimi yurttaşlar ve turistler ise, Sur diplerinde oturarak, serinlemeye çalıştı. Samsun’dan gelen Ebrar Bülbül, Güneydoğu turuna çıktıklarını ifade ederek, “Samsun’dan geldik. Güneydoğu turu yapıyoruz. Sıcak havaya rağmen yeni yerler görmeye çalışıyoruz. Buralar Samsun gibi değil. Daha tarihi ve kültürlü yerler. Buralar, gezilip görülmesi gereken yerler” dedi.

diyarbakirda-kavurucu-sicakliga-ragmen-turistler-gezdi-1.jpeg

‘Havalar çok sıcak’

Aslen Urfa’lı olan ve Almanya’da yaşayan Ali Altun ise,

Diyarbakır’ın sıcaklığının Urfa’yı geçtiğini belirterek, “Almanya’dan geliyorum. Aslen Urfa’lıyım. Diyarbakır’a gezmeye geldim ama çok sıcak. Bugün buranın sıcaklığı Urfa’yı geçti. Diyarbakır sıcak olmasına rağmen çok güzel” dedi.

Almanya’dan ailesiyle birlikte gelen Nusret Kaya ise, sürekli yollarda olduğunu dile getirdi. Kaya, “Yaz tatili nedeniyle ailemle gezmeye geldik. Havalar çok sıcak. 5 hafta tatilimiz var. Tarihi mekânları geziyoruz. Bizim için bir günde bir gündür. Günde 5 ila 6 saat uyuyor, dinleniyoruz, ardından geziyoruz. Sürekli yollardayız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.