VİDEO - Ben u Sen halkı da kentsel dönüşüm istiyor

VİDEO - Ben u Sen halkı da kentsel dönüşüm istiyor
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesine bağlı Ben u Sen Mahallesi’nde oturan vatandaşların büyük bir bölümü mahallelerinde kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasını istiyor.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 2008 yılında Alipaşa Mahallesi ile başlayan kentsel dönüşüm, Mart ayında da Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde de start alması planlanıyor. Bağlar Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta onaylanarak resmî gazetede yayınlandı. 400 bini aşan nüfusu ve 36 İl'den büyük olan nüfus yoğunluğu ile Diyarbakır'ın en büyük ilçesi konumundaki Bağlar’ın ardından Sur İlçesi Ben U Sen Mahallesi’nde oturan vatandaşlarda kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasını istiyor.  Kenti çepeçevre kuşatan surların güneybatı kesimine Ben-u Sen Mahallesi, yaklaşık 150 bin nüfusu ile çarpık kentleşmenin yaşandığı bölgelerden sadece biri.

7 YAŞINDAKİ DİŞİMİ BURADA ÇIKARMIŞIM

Çocukluğundan bu yana Ben u Sen Mahallesi’nde ikamet eden Fahriye Bayram, 7 yaşında ki dişini burada çıkardığını ifade ederek, 40 senedir burada oturduğunu söyledi. Bayram, “Eşim yoktur benle çocuklarım tekiz. Ne evim var, nede bir şeyim. Ben ev istiyorum. TOKİ’den bana ev versinler. Yoksa hayatta beni buradan kimse çıkartamaz. Bir şeyim yoktur, ne bir maaşım var. Nede bir şeyim var. Devletten bunu bekliyorum, devlet bize sahip çıksın. Bir sigortam bile yok. Biz çıksak nerden getirelim kira parası. Devlet bize ev versin. Bizi çıkarsın, ev vermesin. Buralar hepsi fakir kesimdir “dedi.

BİZ DEVLETTEN EV İSTİYORUZ

Ben u Sen Mahallesi’nde oturan Hanım Kandemir,  burada hırsızlık olaylarının olduğunu geçen gün evinden telefon çalındığını ifade ederek, “Ben burada iki aile ile birlikte burada yaşıyorum. Kentsel dönüşüm gelmesini istiyorum ama devlet bizi mağdur etmesin ve bize ev versin “dedi.

BURALARIN HER TÜRLÜ SIKINTISI VAR

45 senedir burada oturan Nejat Yavuz isimli vatandaş, “45 senedir burada oturuyorum. Buraların her türlü sıkıntısı var. Burada Suriyeliler dolunmuş, burada yaşanmıyor artık. Buranın kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Mesela bize TOKİ’den ev versinler, bizi mağdur etmesinler. Bizim evimizin değerini versinler. Metrekaresi neyse onu versinler. Zaten evlerimizin çoğu tapuludur. Ona göre bizi mağdur etmesinler. Kentsel dönüşüme destek veriyoruz. Ama mağdur olmamak şartıyla” dedi.

BURADAKİLERİN HEPSİ FAKİRDİR

Ben u Sen’de oturan gençlerden Ferhat Karataş, “Buralara kentsel dönüşüm yapacaklar ama bu milleti kimse düşünmüyor.Bu millet nereye gidecek. Kentsel dönüşüm yerine insanlara bir fabrika açsınlar. Burada fabrika yok. Dışarılarda çalışacağımıza kapımızın önünde çalışırız. Kentsel dönüşüme karşıyız. Mesela bu halk nereye gidecek. Buradakiler hepsi fakirdir “dedi.

AMA BİZE YER VERSELER GİDERİZ

Ben u Sen’de yıllarca ikamet eden vatandaşlardan Muharrem Demiray, “Kendi adıma buralara kentsel dönüşüm gelmesini istiyorum. Buraya biz alışmışız, ama olmuyorsa gidebiliriz. Ama bize yer verseler gideriz buralardan “dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ AMA MAĞDUR EDİLMEYECEK ŞEKİLDE İSTİYORUZ

Ben u Sen Mahallesine gelin geldiğinden bu yana ikamet eden Zeynep Çelik ise, “Burada elektrik, su ve yol sorunu yaşıyoruz. Burada sorunlar var. Kentsel dönüşüm istiyoruz ama mağdur edilmeyecek şekilde istiyoruz. Olursa güzel olur. İmkanı olan herkes burada kalmak istemez. Kiraya çıkma şansımız yok, eşim çalışmıyor. Buralar çoğu böyle, imkanı olan kimse burada kalmak istemez. Ama kendilerine göre bir para verirlerse ve buradan gidin derlerse olmaz “dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum