VİDEO - Hız kesici şeritlerin çıkardığı sesler uyutmuyor

VİDEO - Hız kesici şeritlerin çıkardığı sesler uyutmuyor
Diyarbakır Bağlar ilçesi Aram Tigran Bulvarındaki yaya geçidinde bulunan hız kesici şeritler mahalleliyi uyutmuyor. Mahalleli bu sorunlarına çözüm bulunması için defalarca belediyelere müracaat ettiklerini, ancak bir sonuç alınamadığını dile getirdi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Aram Tigran Bulvarında yaya şeridi üzerinde araçların hızını kesmek için yapılan hız kesici şeritlerin çıkardığı yüksek sesten dolayı mahalle sakinle mağdur oluyor. Hız kesici şeritlerin çıkardığı rahatsız edici seslerden dolayı aylardır çalmadıkları kapı kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyor. Mahalle sakinleri, yüksek ses çıkaran hız kesici şeritler yerine hız kesici kasislerin yapılmasını istiyor.

hiz-kesici-seritlerin-cikardigi-ses-mahalleliyi-uyutmuyor-1.jpg

Sabah saatlerine kadar uyuyamıyoruz

Mahalle sakinleri adına konuşana Hikmet Kaya, hız kesici şeritlerin çıkardığı yüksek ses nedeniyle aylardır mağdur olduklarını söyledi.

hiz-kesici-seritlerin-cikardigi-ses-mahalleliyi-uyutmuyor-3.jpg

Hız kesici şeritlerin çıkardığı yüksek sesten dolayı özellikle çocuk ve yaşlıların uyku problemi yaşadığını söyleyen Kaya, “İnanın akşam uyuyamıyoruz, sabah saatlerine kadar ayaktayız. Hastalarımız var, arabalar geçerken çıkan yüksek sesten dolayı artık perişan bir haldeyiz. Bu yaz ortasında zaten içerde yaşayamıyoruz, ama yaşadığımız bu durumdan dolayı içeriye hapsedilmiş durumdayız. Bu sistemin kaldırılıp yerine kasislerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

hiz-kesici-seritlerin-cikardigi-ses-mahalleliyi-uyutmuyor-4.jpg

Belediye ve valiliğe başvuru yaptık, çözüm bulamadık

Yaşadıkları sorunun çözümü için iki aydır çalmadıkları kapı kalmadığını belirten Kaya, “Belediye ve valiliğe başvuru yaptık, çözüm istedik ama her hangi bir olumlu sonuç alamadık. Sizin vasıtanızla yetkililere sesleniyoruz; lütfen bize yardımcı olsunlar. Artık gece ve gündüzümüz karışmış durumda. Yaşadığımız bu durumdan şikâyetçiyiz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum