VİDEO - Et fiyatları yükseldi, sakatata talep arttı

VİDEO - Et fiyatları yükseldi, sakatata talep arttı
Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşı sakatata yöneltti. Sabahın erken saatlerinde sakatatçılar çarşısına giden yurttaşlar, bütçelerine göre alış verişi yapıyor. Sakatatçılar, yurttaşın yöneliminden memnun, ancak yurttaşlar da et alamamaktan şikâyetçi

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Her geçen gün artan et fiyatları nedeniyle kırmızı et almakta zorluk yaşayan yurttaşlar, et yerine sakatata yöneldi.

Kasapta kıymanın kilosu 320 TL, kuşbaşının 400 TL, kuzu pirzola 420 ve bonfilenin 600 TL’den satılırken, alım gücünden kaynaklı et almakta zorluk yaşayan vatandaş, sakatata yöneldi. Diyarbakır Sur ilçesinde bulan Urfa Kapı Sakatçılar Çarşısında; kuzu dalağı kilosu 50 TL, koç yumurtası 25, yürek 100, dana bağırsağı ise 30 TL'den satılıyor.

kirmizi-et-sakatat-2.jpeg

Sakatata olan ilgi artı

Yükselen et fiyatlarından nedeniyle eskiye nazaran sakatata olan ilginin arttığını ifade eden çarşı esnafı İsmail Ağırbaş, "Et fiyatlarına baktığımızda sakatat fiyatları çok uygun. Vatandaşlar bundan dolayı sakatat almaya geliyor. Kırmızı et alamayanlar gelip çarşıdan sakatat alıyor. Önceden fiyatlar daha uygundu, şu an hayvan kesimi çok az olduğundan sakatat ürünlerini bulmak eskisi gibi kolay değil. Buna rağmen insanların talepleri yüksek. Eskide sakatat fakir yemeği sayılırdı, ama artık en alt sınıftan tutun durumu iyi olan insanlar bile gelip alışveriş yapıyor. Günün her saati çarşı kalabalık oluyor" diye kaydetti.

kirmizi-et-sakatat-7.jpeg

Kırmızı eti kim almış ki biz alalım

Hayat pahalılığından dert yakına Fatma Keper, "Kırmızı eti kim almış ki biz alalım. Artık et alacak gücümüz olmadığı için sakatat almak bizim için daha uygun oluyor. Bir kaç sene önce çok daha uygundu, yine de et fiyatlarına göre oldukça iyi. Haftada iki üç gün gelip alışveriş yapıyorum" diye konuştu.

kirmizi-et-sakatat-4.jpeg

İşlerimiz hareketliliği bizi mutlu ediyor

30 yıldır Urfa Kapı Sakatçılar Çarşısında esnaflık yapan Cengiz Şeker, "İşlerimizin hareketliliği bizi mutlu ediyor. Et fiyatlarındaki yükselişler bizim işlerimizin az da olsa hareketlenmesini sağladı. Fiyatlar oldukça uygun. Sakatat ürünlerinde fiyatlar 25 TL'den başlayıp 110 TL'ye kadar çıkıyor. Yaptığımız satışlardan memnunuz" ifadelerine yer verdi.

kirmizi-et-sakatat-5.jpeg

Et alamayancı buraya geliyoruz

Kırmızı et almanın artık hayal olduğunu söyleye Mehmet Emin, "Kırmızı et almış başını gidiyor. Bizde çareyi artık sakatat almakta buluyoruz. Eskiden ayda bir kere ya alırdık ya almazdık, şimdi buraların sabit müşterisi olduk. Et alamayınca mecburen buralara geliyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum