VİDEO - Gökyüzünden dünyayı seyretmek güzel olsa gerek

VİDEO - Gökyüzünden dünyayı seyretmek güzel olsa gerek
Kuşbaz, kuşlara aşırı ilgisi olan kişiyi ifade eden bir terimdir. Kuşbazlar geleneksel olarak Osmanlı saraylarında süslü kuşların, güvercinlerin veya yabani kuşların iletişim amacıyla yetiştirilmesinde görevlendirilirdi.

Şirvan Oktay GÖRER

TİGRİS HABER - Açıkçası bu, teknolojinin ilerlemesinden ve akıllı telefonların icadından önceydi. Günümüzde sevgilimize sevgi dolu bir güvercin mesajı göndermek veya müttefiklerimizi yaklaşan bir savaş konusunda uyarmak için kuşları eğitmemize gerek yok. Ama Kuşbaz geleneği hâlâ yaşıyor, belki de kuş meraklıları hâlâ ortalıkta olduğundan. Türkiye'deki bu kuş hayranlarından biriyle tanıştık ve sohbet ettik. Binlerce kuşa sahip ve bunların bazıları bir ev kadar pahalı!

kus-gokyuzu-sirvan-3.jpeg"Çocukluk yaşlarında başladı güvercin tutkunluğum. Bu tutkunluk bende had safhadaydı’ diyor İzmir Karşıyaka’da oturan Hayrettin Ayırtır, şöyle devam ediyor; “ Eşim çok karşı geldi. Ben kuşları sevdiğim için bırakmadım, 45 yıldır bu çatıda kuş besliyorum. 6 kümesim var, kendi evimde ve evimin damında besliyorum. 45 yıldır kuşbaz olan Hayrettin Ayırtır Kuşçular kendi aralarında kuşçu heyro diye tanımlıyor, kuşları seviyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.