VİDEO - Mesleğime dört elle sarıldım!

VİDEO - Mesleğime dört elle sarıldım!
Sinem Yıldız, Diyarbakır'ın kadın ciğer ustası. 2 yıl önce Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde açtığı küçük bir lokantada ciğer kebabı yaparak hünerlerini sergiliyor. Yıldız, bütün zorluklara rağmen mesleğine dört elle sarıldığını söylüyor.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

40 yaşında 4 çocuk annesi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde 2 yıl önce açtığı küçük bir lokantada çorbacı olarak başladığı mesleğine şu anda ciğer ustası olarak devam ediyor. Uzun yıllardır erkek mesleği olarak bilinen ciğer ustalığını yapan Sinem Yıldız'ın en büyük destekçisi ise eşi İbrahim Yıldız. Ciğer ustası Yıldız, yaptığı meslekle hem evin geçimini sağlıyor hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

kadin-ciger-ustasi-5.jpeg

İşimi severek yapıyorum

Sur ilçesinde bulunan Turistik caddesinde yaklaşık 2 yıl önce küçük bir lokanta açtıktan sonra ciğer kebabı satmaya başladığını ifade eden Yıldız, "İnsan işsiz olunca her şeyi yapmak zorunda kalıyor. Bende bu işe girmeye karar verdim. İlk başta sadece çorba satıyordum, şimdi ise ciğer satıyorum. Ciğer ustası olmadan önce pazarlarda biber satıyorum. Kadın olarak ilk başlarda bu işi yaparken zorlandım, işimi severek yaptığım için zor diye bir şey olmadığını anladım. Bütün zorluklara rağmen mesleğime dört elle sarıldım " diye konuştu.

kadin-ciger-ustasi-4.jpeg

En büyük destekçim eşim

Ciğer ustası olmaya karar verdiğinde çevresi tarafından olumlu dönüşler aldığını belirten Yıldız, "İlk zamanlar kadın arkadaşlarım, zorlanırsın bu iş erkek işidir dediler, ama zamanla onlarda kabul ettiler ve bana destek verdiler. En büyük destekçim ise eşim. Kendisi her koşulda bana destek çıkıyor. Onun verdiği bu destek bana güç veriyor" dedi.

kadin-ciger-ustasi-1.jpeg

İşimi daha çok sahiplendim

"İşlerim iyi gidiyor, güzel satış yapıyorum" diyen Yıldız şunları dile getirdi; "Havalar sıcak olduğu için biraz durgunluk var. Gene itibariyle çevremde bulunan esnaf gelip artık alıştılar, gelip öğle yemeklerini burada yiyorlar. İnsanlar tarafından kabul görmek mutlu ediyor. Bende olumlu dönüşler aldıkça işime daha çok sevmeye ve benimsemeye başladım."

kadin-ciger-ustasi-6.jpeg

El lezzeti çok güzel

Sinem Yıldız'a Sinem usta olarak seslenen mahalle esnafından Ozan Gür, "Sinem Ustanın ciğeri çok güzel ve taze olmasından dolayı biz gelip ondan alışveriş yapıyoruz. Özelikle el lezzeti çok güzel" diye kaydetti.

Kuzu etini kullanması ilgimiz çekiyor

Mahallede oto lastik ustası Musa Yalçın Kaya ise, "Sinem Ablanın ciğer kebabı gerçekten çok güzel. Bizde esnaf olarak gelip onda yemek yemeye çalışıyoruz. Özelikle ciğer kebabında kuzu eti kullandığı için bizim ilgimizi daha çok çekiyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.