VİDEO - PVC Kaplama tezgâhları da artık yok

VİDEO - PVC Kaplama tezgâhları da artık yok
Yeni kimliklerden önce sokaklarda sık görülen PVC kaplama tezgâhlarına artık rastlanmıyor. Diyarbakır'da ise PVC kaplama işi yapan 3 tezgâh kaldı.

Serhat Özdemir/ Özel Haber - Mahsum Rençber/ Kamera

TİGRİS HABER - Geçmiş yıllarda yaygın olarak özellikle şehir merkezlerinde gördüğümüz PVC kaplama tezgâhları, yenilenen kimlik ve ehliyet belgeleriyle yok olmaya başladı. Daha önce büyük olan kimlik boyutu, cüzdanlarda daha fazla yıpranıyor bu durum vatandaşların sık kimliklerini PVC ile kaplatmasına neden oluyordu. Ancak değişen kimlik kartlarının boyutu küçülünce, yıpranma olasılığı da azaldı. Haliyle PVC kaplama tezgâhları da iş yapamaz hale geldi, giderek azaldı. Bu işi devam ettirenler ise, belli bir yerde durmak yerine, ekmek parası kazanmak için sürekli dolaşmaya başladı.

Diyarbakır'da 14 yıldır PVC kaplama işi yapan Serdar Tan, artık PVC işinin kalmadığını belirtti.

'Diyarbakır'da 3 kişi kaldı'

Serdar Tan, şuan kaplama yerine kart kılıfı sattıklarını söyledi. Tan, eskiden yaygın olan tezgahların yok olduğunu, kalanlarında yakın zamanda tezgahlarını kapatacağını belirterek şöyle dedi;

“Önceden yaygındı. Her köşe başında bir araba görmeniz mümkündü. Şimdi 3 ila 4 kişi kaldı. Eskisi gibi iş yok. Eskiden 2 liraya yaparken günlük yevmiyemizi çıkarıyorduk. Şuan 10 liraya yapıyoruz yevmiye çıkmıyor. Yeni kimliklerden sonra kılıflar tercih ediliyor. Kılıf satıyoruz. Bu iş tamamen bittiğinde başımızın çaresine bakacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.