VİDEO - Üniversite mezunu, dede mesleği sakatatçılığı yapıyor

VİDEO - Üniversite mezunu, dede mesleği sakatatçılığı yapıyor
Üniversite mezunu. Muhasebe bölümünü bitirdi, ancak mesleğini yapmak için uygun zemini bulamadı. İşsiz kalmaktansa dede mesleği olan sakatatçılığa başlayan Altun, “Kısmet hesapları işleyeceğimize etleri işlemeye başladık, şikâyetçi değilim” dedi.

Haber Kamera/Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Kadir Altun, büyük bir hevesle okuduğu Antalya Üniversitesi Muhasebe bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Altun’ın hayatı planladığı gibi olmadı. İki defa Kamu Personeli Seçme Sınavı’na(KPSS) giren Altun, atanamayınca rotasını başka bir alana çevirdi. Dede mesleğini tercih eden Altun, babasının hiç istemediği Sakatat dükkânında çalışmaya başladı. Yıllarca emek verip hak ettiği diplomasını da yanından ayırmayan Altun, sabah erkenden işe koyuluyor.

sakatatci-universiteli-1.jpeg

Zaman zaman zorlandığını ancak işini hevesle yaptığını kaydeden Kadir Altun, bir dönem babasının karşı çıktığını, ancak şimdi en büyük destekçisinin babası olduğunu ifade ediyor. Altun, “Muhasebe bölümünü okurken bu işi yapacağımı düşünmemiştim, ama şartlar bunu gerektirdi diyebilirim. Halimden memnunum" dedi.

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.