VİDEO - Yerini bile bilmediği evin ‘abonesi’ olmuş!

VİDEO - Yerini bile bilmediği evin ‘abonesi’ olmuş!
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde yaşayan Naif Karaca ile eşi Zeliha Karaca’nın, yine aynı ilçede hiç tanımadıkları bir evin elektrik abonesi oldukları ortaya çıktı. Naif Karaca, adına sahte abonelik yapıldığını belirterek, durumun düzeltilmesini istedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABERDiyarbakır’ın Bağlar İlçesinde yaşayan Naif Karaca ile eşi Zeliha Karaca’nın, yine aynı ilçede hiç tanımadıkları bir evin elektrik abonesi oldukları ortaya çıktı. Naif Karaca, adına sahte abonelik yapıldığını belirterek, durumun düzeltilmesini istedi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde yaşayan Naif Karaca, 1980 yılında Siverek’in Karabahçe Köyünde dünyaya geldi. Ailesi, Naif Karaca 16 yaşındayken, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin Şeyh Şamil Mahallesi’ne taşındı. Karaca, evlendikten sonra, Şeyh Şamil Mahallesinde abisine ait olan eve yerleşti. Abisi Cahit Karaca, oturduğu evin elektrik aboneliğini de üzerine yaptı.

Sürpriz fatura

Geçen yıla kadar eşi Zeliha Karaca ve 4 çocuğu ile sakin bir hayat süren Naif Karaca, sürpriz bir fatura ile şok yaşadı. Siverek’e tapu işlemi için giden Naif Karaca, adına 113 liralık bir elektrik faturasının çıktığını öğrendi. Yaşadığı evin elektrik aboneliği de abisi Cahit Karaca adına olan Naif Karaca, durumu araştırmaya başladı. Karaca, araştırmalar sonucu aboneliğin Bağlar Mevlana Halit Mahallesi’nde bir eve ait olduğunu ortaya çıkardı. Adına abonelik bulunan evi ve kişiyi tanımayan, Naif Karaca, DEDAŞ hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

abone-skandal.jpg

Savcılık reddetti

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı “özel belgede sahtecilik” iddiasıyla yapılan başvuruyu değerlendirdi ve geçen yılın Temmuz ayında karara bağladı. Savcılık, Naif Karaca adına elektrik aboneliği sözleşmesinin 1994 yılında yapıldığını, 8 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğunu, bu nedenle kovuşturmaya, yer olmadığına karar verdi. Tanımadığı, bilmediği bir evin elektrik abonesi olan Naif Karaca, savcılıktan ret cevabı alınca DEDAŞ ile görüştü. Ancak bu görüşmelerden de bir sonuç çıkmadı.

401 liralık fatura geldi

Naif Karaca’ya son olarak 401 lira elektrik faturası geldi. DEDAŞ ile tekrar görüşen Karaca, yine “Borcunuzu ödemeden abonelik devri yapamazsınız” cevabı aldı. Tigris Haber’e konuşan Naif Karaca, şunları söyledi: “Eşimin adına da benzer şekilde Körhat’ta bir abonelik olduğunu geçen yıl öğrendik. Evimize haciz geldi. İtiraz ettik, sorun çözüldü. Şimdi de benim adıma 401 liralık borç görünüyor. Abonenin yaşadığı evi bilmem, tanımam. DEDAŞ borcu ödememi istiyor. Ama ödeyemiyorum. Param yok, param olsa da borç benim değil. Niye ödeyeyim? DEDAŞ 1983’ten beri Mevlana Halit Mahallesindeki eve elektrik abonesi yaptırdığımı söyledi. 1983 yılında ben 3 yaşındaydım. 3 yaşında nasıl abonelik yapayım. Eşimin okuma yazması dahi yok. DEDAŞ bizim bilgilerimizi kullanıyor. Çözüm istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum