VİDEO- Zamlar sadece günü kurtarıyor

VİDEO- Zamlar sadece günü kurtarıyor
DBB Ulaşım Daire Başkanlığı şehir içi ulaşıma yüzde 28 ila 32 arasında zam yaptı. Diyarbakır Özel Halk Otobüs Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, " Artan maliyetler ortalamasına bakıldığında, ulaşıma yapılan zam sadece günü kurtarmaya yetiyor" dedi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber - Özel

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı şehir içi ulaşıma yüzde 28 ila 32 arasında zam yaptı. Diyarbakır Özel Halk Otobüs Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, " Artan maliyetler ortalamasına bakıldığında, ulaşıma yapılan zam sadece günü kurtarmaya yetiyor" dedi.

Diyarbakır Şoförler Odası Başkanlığı, ulaşıma zam talebinde bulunmak için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na (UKOME) başvurdu. UKOME’ye yapılan başvuru sonucunda şehir içi ulaşıma 3,5 TL zam yapıldı. Zam kararı doğrultusunda, şehir içi ulaşımda ücretler belediye otobüsleri için 8 lira, özel halk otobüsü ve minibüsler için 10 lira olarak belirlendi. Zamlı tarifeler 3 Temmuz'dan sonra uygulamaya konulacak.

Yapılan zamlar sadece günü kurtarmaya yetiyor

Diyarbakır'da yürüttükleri bir proje kapsamında özel halk otobüslerinde araç değişikliğine gittiklerini ifade eden Diyarbakır Özel Halk Otobüs Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, "Maliyetlerde yüzde 500 oranında bir artış durumu yaşıyoruz. Son zamanlarda akaryakıt, yedek parça ve asgari ücrete gelen zamlar ile birlikte biz Diyarbakır'da yüzde 60 oranında bir zam talebinde bulunmuştuk. Büyükşehir Belediyesinden ısrarlı bu zammı istememize rağmen belediye, yüzde 28 ila 32 arasında bir tarifeye karar verdi. Yapılan bu zam sadece günü kurtarmaya yetiyor. Sürekli maliyet atışlarından dolayı bunu ne kadar sürdüreceğimizi bilmiyorum" diye konuştu.

Kaliteli bir hizmet yapmamız imkânsız

Akaryakıt başta olmak üzere birçok sorunla karşı karıya kaldıklarını belirten Pervane, "SSK'ların yüksek bir şekilde artması, yedek parça fiyatlarının artması, yeni araçların alışı ile birlikte bütün maliyetler yükselirken, ucuz parayla yolcu taşıyoruz. Yapılan bu zamdan dolayı kaliteli hizmet yapmamız imkânsız. Tüm vatandaşlarımızı Ulaşım kartı almaya davet ediyoruz" dedi.

Ücretsiz ulaşım kartlarından dolayı sorun yaşıyoruz

Ücretsiz ulaşım kartlarından dolayı yaşanan sorunlara değinen Pervane, "Şoförlerin sert tutumuna şahit olduğumuzda gerekli yaptırımı yapıyoruz. Ama maalesef birçok vatandaşımız kendi ücretsiz kartını başkasına kullandırıyor. Biniş sayısı belli olmadığı için bu durumdan oldukça rahatsızız. Bununla ilgili Belediye ile birlikte bir çalışmamız var. En yakın zamanda sonuçlanacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri 'Halk Otobüslerini destekleyebilir' adı altında bir yasa çıkardı. Biz bu yasadan dolayı belediyeden destek bekliyoruz. Kullanılan ulaşım kartlarının yarısının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Tek çözüm noktası budur" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum