Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Hoş bir öneri var bekliyoruz!

Hoş bir öneri var bekliyoruz!

Değerli okuyucular, bugün size keyifli, hoş bir hafta geçirmeniz için öneride bulunacağım.
Diyarbakır Mezopotamya Kitap Fuarını gezin.
Hem kendinize zaman ayırın, hem kitaplığınızı zenginleştirin, hem de sevdiğiniz şair ve yazarlarla tanışın, sohbet edin. Özelikle hafta sonları ailenizle, sevdiklerinizle, dostlarınızla, arkadaşlarınızla gezebileceğiniz, tatil gününün ortak zevkini çıkaracağınız, nefes alabileceğiniz bir mekan.
Kitap okumanın bazı faydaları,
✓ Zihni uyarır
✓ Stresi azaltır
✓ Bilgi seviyenizi artırır
✓ Kelime dağarcığınızı geliştirir
✓ Hafızanızı geliştirir
✓ Analitik düşünme becerilerinizi geliştirir
✓ Odaklanma ve konsantrasyonunuzu geliştirir
✓ Yazma becerinizi geliştirir
✓ Huzurunuzu artırır
✓ Size ücretsiz bir eğlence sunar.
Kitap okumak dünyaya farklı pencerelerden bakmanızı sağlar, iletişim kanallarınızın ve ikili diyaloglarınızın güçlü olmasını sağlar. Kitap okumak aklınızı kibarlaştırır, nezaket seviyenizi artırır. Kitap okumak anlam arayışınıza yardımcı olur, yeni dünyalar keşfetmenize yardımcı olur. Kitap okumak yeni ve farklı karekterlerde insanlarla tanışmanızı sağlar.
Fuarlarda ve kitapçılarda kitap bakınırken, kötü alışkanlıklarımızdan biri de çocuklarımıza okuyacakları kitabı bizim seçmemizdir. Oysa onun dünyasına seslenen nice güzel kitabı kendisi bilir, belki de bizim bu kötü alışkanlığımız yüzümüzden çocuklarımız okumaktan soğur. Kendimizce onlara iyilik yaptığımızı düşünürken, farkında olmadan kötülük yapıyoruz!
Kitap tanıtma yazılarını kaçırmayan birinin bile, fuarda bilmediği, tanımadığı kitaplarla karşılaşacağından şüphem yok.
Kitap kurdu olsanız da, gözden kaçırdığınız bir kitaba burada rastlar, uzun zamandır görmediğiniz bir dostla karşılaşmanın sevincini yaşayabilirsiniz.
Fuarda, tanışacağınız yeni yazar ve kitaplara gelince...
Sevdiğiniz bir yazarın yeni romanını, şiir kitabını fuarda bulunca mutluluğunuz katmerleşir.
İlk kitabını çıkaran genç bir yazarın, şairin adını burada duyarsınız, kitaplarının sayfalarında kendinizden birşeyler bulursunuz ve yeni bir dost kazanırsınız. İnsanların en iyi dostu kitaplardır.
Dünyanın neresine giderseniz gidin bu kadar çok dostu bir arada bulamazsınız.
Sorunsuz bir fuar, arabanızı parka bırakabilir, yiyecek ve içeceklerin bulunduğu kafeteryada arkadaşlarınıza, ailenizle hoş sohbet edebilirsiniz. Binlerce kitap arasında istediğiniz kitapları bulabilir, kitaplarınızı yazarlara imzatabilirsiniz.
Midemizin nasıl gıdaya ihtiyacı varsa, ruhumuzun, kalbimizin ve beynimizin de gıdaya ihtiyacı vardır. Midenin gıdası yiyecekse, ruhun, kalbin ve beyin gıdası da kitap okumaktır.
Kitaplarını okuduğunuz yazarları, şairleri merak etmez misiniz? Hayır diyenlere de beni eseri ilgilendirir diyenlere de inanmayın, onlar dürüst değiller. Merakınızı gidermek için hala ne bekliyorsunuz. Diyarbakır Kitap Fuarına gidin, tanışın.
İmza günleri, tanışma fırsatıdır. Yazarın veya şairin size söylediği bir söz, bir bakış, gözlerindeki pırıltı, hüzün, sevinç, hepsi sizi etkiler.
Fuarı dolaşırken, kitaplar dışında kitapları doğuranları, da dinleyebilirsiniz, söyleşilerine katılabilirsiniz.
Her salonda bir açık oturum, bir söyleşi, bir tartışma var. Zihin açıcı odalardır. Çekinmeden girin, bir başka dünyayı izlemek her zaman ilgi çekicidir.
Fuarın çok dilli, çok kültürlü olması büyük bir zenginlik.
Bize gelince, kitaplarımın gelirini öğrencilerin eğitimine bağışladım. Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçlarını karşıladım. Bunlar arasında sıfırdan kurduğumuz kütüphanelerde oldu, var olan okul kütüphanelerine kitap katkısında bulunduğumuz okullarda oldu. 3 yıl içinde, 100 köy okul kütüphanesine, 100 bin kültür kitabı kazandırdık. Ayrıca kırsalda okuyan dezavantajlı çoğunluğu kız öğrenciler olmak üzere 3200 çocuğumuzun eğitim ihtiyaçlarını karşıladık.
Hafta içi Çarşamba, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri Simer Yayınları Stantında İmzada olacağız. Buyurun bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR