Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Otogar ve Ergani

Otogar ve Ergani

Ergani halkının talep ve beklentilerinden biri de; ilçede mevcut olan otogarın yıkılıp yerinde yeni ve Ergani'ye yakışır bir biçimde yapılmasıdır.

Ergani; Diyarbakır’a 56 km. Mesafede, tarihi dokusu, medeniyetlere beşiklik etmesi, Kur'an'da ismi geçen Hz. Zülkarneyn(as) makamı ve 150 bine varan nüfusuyla şirin mi şirin bir ilçemizdir.

Tarıma, hayvancılığa, farklı türden meyve, sebzeye elverişli arazisi ile bir tarım ve sanayi kentidir.

İlçe; Akranya, Erkenin, Erkanikana, Yanari, Zülkarneyn, Urhana, Aşati, Osmani ve en son Ergani ismini almıştır.

1240 yılında Selçukluların kontrolüne geçen ilçe, bir süre Akkoyunlulara başkentlik yapmış, 1515 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.

İlçe; ÇAYÖNÜ ören yerindeki arkeolojik çalışmalar, neolitik çağa ait örme yuvarlak evler, basit külübe kalıntıları, 'Saltaşlı yapı', Zülküf/makam dağı, grikihaciyan tepesi, Hilar mağaraları... keşif edilmemiş nice tarihi değerleri ile iç ve dış turizmi canlandıracak imkanlara sahiptir.

Tarihi geçmişi, jeopolitik önemi ve günümüzdeki konumu göz önünde bulundurulduğunda çok önemli bir kenttir.

Hizmete değil ideolojiye dayalı siyaset ve devlet idaresi, her yerde olduğu gibi bu ilçemizde de faydadan çok zararı olmuş, hak ettiği hizmeti görmemiştir.

Ergani Saadet Partisi seçim işleri başkanı Sn. Mustafa DEMİR bey: "çözülmesi gereken çok sorunlarımız olsa da sorunları çözecek imkanlarımız da var" dedikten sonra; " ancak, iktidar ve belediyenin günümüze kadar var olan sorunları çözmek şöyle dursun, yeni sorunların oluşmasına seyirci kalındığını" belirtti.

Sn. DEMİR; "ilçenin dışarıya açılan penceresi hükmündeki otogarın günümüz şartlarına cevap vermediğini..." belirterek, "2018 yılı seçim öncesi iktidarın 'uygun bir otogarın yapılacağı' konusundaki vaatlerini de tutmadığını" dile getirdi.

Gerçekten 150 bin nüfusuyla bir çok ilden daha büyük olan ERGANININ miadi dolmuş, bakımsız ve ihtiyaca cevap vermeyen bir otogar ile ulaşım hizmetinin verilmesi hiç hoş değildir.

İlçeye gelenlerin ilk gördükleri yer olan otogarın bu durumda olması ilçe hakkındaki ilk izlenimlerini olumsuz olmaktadır.

Olması gererken mevcut otogarın yerinde yenisinin yapılmasıdır.

Yıkılıp yeniden inşa edilecek otogar; ilçenin geçmişini hatırlatan, günün estetiğini taşıyan, her kesimin ihtiyacını karşılayan, camisi, sosyal tesisi, kafesi, çocuk alanları... gibi çok yönlü ve modern biçimde olmalıdır.

Selam ve dua ile.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR