Yahya ÖGER

Yahya ÖGER

RESTİNE REST

RESTİNE REST

Nisan ayı atraksiyon ayıydı. Önce İran, İsrail Terör devletine drone'lar gönderdi. Füzelerle Demir kubbeyi aşmayı denedi gibi yaptı. Görüldü ki gönderdiği

Dronların tamamı İsrail topraklarına yetişmeden düşürüldü. O gün, sosyal medya hesabımızda bununla alakalı, akla ziyan taktiksel olmayan savaş senaryosunun nacizane amaçlarını yazmıştım. Sözüm ona sadece İslami ülke halkları değil, Milyonlarca insan, mazlum Filistin halkının intikamının alınması için duaya durdu. Herkesin gönlü, İran'ın gerçek manada vurmasıydı.Dronlar İsrail topraklarına bile yetişmeden "Benden bu kadar." deyip alandan çekilmesi izah edilecek bir olay değildi. Meselenin, benim tarafımdan okunan kısmı

1-İran kendi iç kamuoyunu teskin ettirdi. Kaybolan imajını güçlendirdi

2-Mazlum, Gazze halkının soykırıma uğramasını Batı gözünde meşrulaştırdı.

3-Siyonist İsrail hükümetinin iç kamuoyunda oluşan Netanyahu gitmeli yönünde gelişen tepkileri, Siyonist İsrail devletinin güvenliğine çevirerek Netanyahu'nun kalıcılığını sağladı.

4-ABD'de yaklaşan seçimlerde "Bunak" Joe Biden'nın seçimi kazanma ihtimalini güçlendirdi

5-Şii örgütlerinin hareket alanın kısıtlandığını,Suni Arap ülkelerinin karaktersizliğine bağlayarak onlar bizim önümüzü kestiler algısını oluşturdu.

6-Avrupa'da oluşan mazlum, Gazze halkının haklılığını bir anda bitiriverdi..

Diğer cephede durum neydi?İsrail tırsıp durdu mu? İran'ın bu mini savaş senaryosuna karşılık siyonizmin hala Ortadoğu'da güçlü olduğunu ve tuşa gelemeyeceğini ispatlama adına İran'ın silah deposu olan Isfahan başta olmak üzere bazı şehirlerine saldırılar yaptı. Kurgu muydu karşılıklı dövüş müydü, kimsenin anlamadığı bir aksiyon yaşanıldı.Televizyonlarda yorumcuların bile anlam veremediği mini mini bir savaş provası .. Birbirlerine karşılıklı kartları gösterip "Restine Rest" meydan okumaları şimdilik bitmedi. Bu film, kısa vade de olsa dondurucuya alındı.Ortadoğu, Savaş masasında devam eden düelloda her iki yapının varlıklarının devamlılığı için bu tür savaş hamlelerini devam ettirecektir. Küçük bir not; kraldan daha kralcı mücahit (!) birçok yazar, çizer sosyal medya hesabı üzerinden cenk, cihad, Şehadet ruhu ile bunun bir blöf olduğunu söyleyenleri dinsizlikle itham ettiler.Net olarak söyleyebilirim ki

İran, o gün blöf yapmasaydı bugün başına bunlar gelmezdi.

1- İran kendisine başta Amerika olmak üzere şer güçlerin saldırabileceğine ve Ortadoğu'da varlığının silinebileceğine gerçek manada iman etmiş olsaydı İsrail gibi bir şeytanın başını kaldırmadan ezerdi.

2-Bu güç denemesinde

Adrese teslim dron ve füzelerle yaptığı saldırı sonrası İran'ın askeri gücünün kofti olduğunu anlayan Siyonist İsrail devleti, sponsorları vahşi kapitalizmin temsilcileri batı grubu, sadece Filistin'i değil bölgeyi kan gölüne çevirmenin peşinde olacaktır.

3-Amerikan seçimlerinden sonra Ortadoğu'da siyonizmin maşası olan Maça kızı devletleri, İran'ın kimyasal ve balistik gücünün olmadığına ikna edecek, komşu ülkeleri İran'a saldırtmak için kışkırtacaktır.

4-İsrail siyonizmi, İran milis güçlerinin bulunduğu komşu ülkelere çok daha fazla saldırıda bulunacak çünkü İran'ın saldırısını daha fazla Batı kamuoyunda bahane ederek radikalleşen Ortadoğu insanını çok daha fazla sindirecektir.

5-İran, dönem dönem buradayım diyerekten destekledikleri silahlı gruplarla İsrail'in bazı bölgelerine füzeler atmaya devam edecektir.

6-Ortadoğu'da devam eden siyonizmin kahredici zulmü Batı tarafından görmemezlikten gelinecek,Filistin toprakları tamamıyla işgal edilecek, sözüm ona Arap Birliği zulme sessiz kalacak,Vahşeti Batı başta olmak üzere kimseler engelleme için gerçek manada elini taşın altına koymayacaktır.

7-Batı çıkarlarına ters düşenleri Ortadoğu terbiyecisi olarak bırakmış olduğu İsrail siyonizmine karşı da ses çıkaran kim varsa, kendini yormadan silahını satarak, kardeşi kardeşe kırdırma projelerine devam ettirecektir.. Batı ve siyonizmin gözünde bütün insanlık Yahudi ırkının ancak kölesidir.

Burada, belki ilerleyen zamanlarda mazlum, Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgelerde, satın alınan silahlı Kürt örgütlerinin, Kürdistan Devleti'nin kurulması vaadi ,hayali pazarlanarak projeye dahil edilmeleri olasılığı yüksektir.Kürtlere biçilen bu rolün neticesinde, başka ülkelerin varlığı için heba olan Kürtleri göreceğiz.

Yazımı rahmetli Kayahan'ın bir şarkı sözü ile bitirmek istiyorum

Bir aslan miyav dedi

Minik fare kükredi

Fareden korktu kedi

Kedi pır uçu verdi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yahya ÖGER Arşivi
SON YAZILAR