Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Herkes Erdoğan’a Karşı!

Herkes Erdoğan’a Karşı!

Sosyal medyada, yandaş tv ve basında sıkça; "Abd, İsrail, Siyonist, PKK, HDP, CHP, İYİ PARTİ.. Saadet Partisi ve diğerleri Başkan Erdoğan'a karşı". Veya "herkes Erdoğan'a karşı". Denilir.
Eylem ve söylemlere oluşturulan bu algı bir hakikatin ürünü veya siyasi manevranın bir gereği midir?
İşin siyasi boyutuna baktığımızda; var olan tüm partiler (52 olması gerekir) mevcut hükümetin yerine iktidara gelmeyi hedefler.
Anayasamız ve demokrasinin gereği olan bu talebi eleştirmek veya algı konusu yapmak; seçimle iktidarların devam veya değiştiği ülkemizde yanlış, yanlı ve maksatlı olduğudur.
Doğal olan bir talep veya değişikliği olağan üstü gibi gösterip milletin iradesini ipotek altına almaktır.
Tek rejimden öteye "krallıkla idare edilen tek kişilik devlet" özlemidir. Bu özlem hiç kimseye faydası olmadığı gibi, Ak Parti ve onun lidere Sn. Cumhurbaşkanımızın da tasvip ettiği bir yönetim biçimi değildir.
Bu tür algı oluşturmalar "kraldan öte kralcıların" görüş ve düşünceleridir.
PKK’nin varlığı, silahlı mücadelesi eskilere dayanmakta ve Ak Parti ile sınırlı değildir. Bu örgütle mücadele geçmişte var olmuş, günümüze var olmakta ve bu örgüt yok olana kadar da devam edecektir.
ABD; mevcut iktidarla sınırlı olmayan ve her 10 yılda bir direk veya dolaylı biçimde ülkemizdeki darbe ve müdahalelere karıştığı hep iddia edilmektedir.
AB uyum yasaları ve Ülkemiz tarihinde ilk kez kurulan AB bakanlığı, toplumun değer yargılarına muhalif olsa da; batılı dostları memnun etmekten öteye bir icraatları olmamıştır.
İsrail ve Siyonist ise; Marmara gemisi davasında mevcut iktidarın uluslararası davadan çekilmesi, TBMM İsrail başbakanının konuşma yapması, ticaret hacminin büyümesi düşünüldüğünde böyle bir algının da beyhude olduğudur.
Finans çevreleri ise; faize ödenen meblağlar, gelir garantili yatırımlar ve en son çıkarılan yasa ile mevduatlardaki döviz farkının devlet tarafından ödenmesi ve benzerlerine bakıldığında mevcut iktidardan daha iyisini bulacaklarını tahmin etmiyorum.
Siyasi Partiler iktidara gelmek için yasal olarak kurulur. Hedefleri de seçim ile yasal yollarla mevcut iktidarın yerine geçmektir.
İşin olağan boyutunu olağan üstü göstererek algı oluşturmak yanlıştır.
Selam ve dua ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR