Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

ÜSTÜMÜZE ÇÖKEN GERÇEK!

ÜSTÜMÜZE ÇÖKEN GERÇEK!

Bütün ağırlığıyla üstümüze çöker birşeyler var. Bunlar inim inim inletir bizleri. Ne yaparsak yapalım, kurtulamayız üstümüze çöken bu gerçekten. Nedir, üstümüze çöken bu gerçek? Bunu görebilir miyiz? Bunun, zihnimizin içinde hareket halinde olan ve bizleri kemiren düşünce olduğunu biliyor muyuz? Düşünce, bütün yükü ve ağırlığıyla bizleri kuşatır. Birer zincir halkaları gibi ördüğü bu durumla bizleri nefessiz bırakır.

Her İnsanın Problemi Kendi İçindedir!

Her insanın sorunu kendisiyledir, bir başkasıyla değil. Bir başkasıyla sorunsallaşmamızın nedeni, kendi içsel kurgularımız, yalnızlığımız, acılarımız ve çıkmazlarımızdır. Bunlarla yüzleşmek istemeyişimizdir. Bu açıdan hep bir suçlu arar, yaratır ve sorunu karşımızdakine bağlarız.

Neden Özgür Değiliz?

Sorunları kendi dışımızda arayarak, özgürleşemeyiz. Neşeli ve mutlu olamayız. Huzurlu yaşayamayız.

Kendi gerçekliğini bilen insanı hiçbir güç ve otorite incitemez. Buna güçleri de yetmez. Eğer bir incinme oluşuyorsa, bu karşıdan gelen yönelimden değil, içsel olarak kendimiz olamayışımızdandır.

Her İnsan Kendi Gerçekliğinde Kendisidir

Yanlış yola nasıl girdiysek, öyle de çıkmalıyız. Belki biz bu yolu tercih etmedik, bu yol binlerce yıl önceden oluştu, oluşturuldu ve her tarafa yayıldı. Tüm zihinleri ve içimizi kuşattı. Bizler, bu kuşatılmışlık içinde kaybolduk ve kendi gerçekliğimizi yitirdik.

Kaybolmuşluk Hepimizin Gerçekliği

Bu, bir insanlık sorunudur. Böylesi bir yaşam gerçekliği içinde, herkesin öz gerçekliğini yitirdiğini bilerek, bu yoldan çıkmalıyız. Bunu bir başkasından beklememeliyiz. Bunu yapabilecek bir başkası yok, Bu, çok net. Tek ilaç, insanın bizzat kendisidir. Her insanın ilacı kendisindedir. Nasıl bir kişilik ve yaşam içinde olduğumuzu görmeli ve bilmeliyiz. Bu, görme ve bilme gerçekliği her şeyi daha duru ve net yapacaktır.

Bir Başkasının İzinde…

Bir başkasının izinde ve gölgesinde kendimiz olamayız. Her insan kendi bütünlüğünde kendisidir ve bunu gördüğünde insanlaşır. Kendi dışımızdaki herhangi bir izde yürümek, kendi izini kaybetmek ve kendi biricikliğini ortadan kaldırmaktır. Kendi izimizi bulmadıkça üstümüze çöken gerçekten kurtulmayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR