Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

YENİ SEÇİM MARATONU BAŞLADI

YENİ SEÇİM MARATONU BAŞLADI

Mümin Ağcakaya

Yerel seçimde yarışacak adayların belirlenmesiyle Mart sonuna kadar yoğun bir seçim maratonu başlıyor. Bu yarışın en kızgın ve çekişmeli geçecek olanı belediye başkanlıklarından daha çok muhtarlıklar üzerinde olacaktır. Günlük yaşam içinde mahallelerde insanların belediye başkanlarından daha çok işleri ve ilişkileri muhtarlarla olmaktadır.

Çekişmeli geçen seçim atmosferi içinde belediye başkanlarının kim olacağı medyada daha fazla yer alıp ön plana çıksa da; yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan kimin mahalleye muhtar olacağı yarışması derinden derine yürümektedir. Belediye başkanlarının mahallelerdeki insanlarla ilişki ve iletişimlerinde muhtarlıklar önemli bir etkiye sahip olduğundan, muhtar deyip geçmemek gerekiyor. Geçmiş yerel seçimlere baktığımızda da en çekişmeli ve çatışmalı yarışın muhtarlıklar üzerine olduğunu unutmamak gerekiyor. Muhtar adayları şimdiden her tarafa afişlerini asarak ben varım diyorlar. Bu açıdan bakıldığında yerel yönetimlerin yani yerel iktidarların en temel ayaklarından biri olan muhtarlıklar da en az belediye başkanlıkları seçimleri kadar önemlidir.

Şimdi yerel yönetim seçimlerine girecek partilerin adayları da kesinleştiğine göre. Adayları sahalarda daha fazla göreceğiz. Zaten seçimlerin yapılmasına bir aylık bir zaman kaldı. Çok uzun bir zaman değil. Seçimlerin yapılacağı Mart sonuna kadar kent gündemlerinin ilk başlarında yerini alacaktır.

Çünkü yereli kazanmak, yerel de iktidar olmak anlamına geleceği için yarışma da yoğun ve çetin geçecektir. Aslında yerel yönetime aday olanlar ağır bir sorumluluğu üstlenmeye de talip oluyorlar. Seçim çalışmalarında adaylar kente dair vaatlerini sıralayarak, nasıl bir yönetim ve sorunları devr alacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini; her şeyden önce de; nasıl bir kentleşme yaratacaklarını da anlatacaklar.

Yeni kentleşme sürecinde ekonomik, sosyal, kültürel değişimlerin neler olacağını, nasıl yapılacağını seçmenlerine anlatacaklar. Bu değişimleri ve iyileştirmeleri hangi yol ve yöntemlerle, nasıl bir planlamayla yapacaklarını dile getirecekler. Oyuna talip oldukları seçmenlere hedeflerini ve çözümlerde farklılıklarını anlatacaklar. Yerel yönetime talip adayların işleri daha önceki seçimlere göre biraz daha zor. Çünkü adayların karşısında sorgulayan bir seçmen kitlesinin olduğu görülüyor.

Seçmenlerin bir kısmı tercihlerinde net olsa da, birçok seçmen kararını vermek için adayların ne dediğine bakacak ve kendisine en fazla dokunan adaydan yana tercihini kullanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR