Mehdi TANAMAN

Mehdi TANAMAN

Ambulans Sireni neden çalar

Ambulans Sireni neden çalar

Maalesef biz Ambulans sesine duyarsız bir milletiz. Hiç kimse acı acı sirenini öttüren ambulansın içinde hayatta kalabilmek için saniyelerle yarışan bir canın olabileceğini düşünmüyor .

Önceki gün dostlarla Dağkapı meydanından gazete Ofisimize doğru yürüyorduk. Tam kavşakta sirenini aralıksız öttüren bir ambulans burnunu çıkarmaya çalıştıkça sorumsuz bir sürücü çalan sirene aldırmadan kendini atıveriyordu ambulansın önüne. Ambulans şoförünün aracın içinde nasıl çıldırdığına gözlerimizle şahit olduk. Belli ki ambulansın içinde ölümcül bir vaka var ve sağlık ekibi bu ölüm kalım sınırındaki canı kurtarmak için cansiperane mücadele ediyor… Ama kimin umurunda sorumsuzluklarının doruğunda olan sürücüler, kırmızı yanmadan bir an önce geçme telaşında…

Ambulansurmaya çalışan bir iki aracı ise korna çalarak taciz ediyorlar, ‘yürü geç’ diye.

Aslında o birkaç saniye içerisinde yaptığımız gözlemde durmayı düşünen sürücülerin de ne yapacaklarını bilmediklerini fark ettik. O zaman öncelikle halka bu konudaki kuralları anlatmak gerektiğini düşünerek bugünkü yazı konumuzu bu hayati konuya ayırdık.

Ambulans genelde sol şeridi kullanır. Sağ şeritte seyredenler ama aldırış etmiyorlar.nasılsa ambulans kendi arkalarında değil. Oysa asıl iş, can kurtarma işi sağ şerittekilerin.

Siren sesini duyar duymaz sağ şeritte bulunan seyir halindeki araçların durması gerekiyor. O durunca önünde bir boşluk oluşacak.Oluşan o boşluğa da ambulansın yolunu kesen soldaki araba kayacak.İşte o acı acı öten siren sesinin anlamı budur… Yoksa ambulans şoförü bu sesi çok seviyor diye sirenini öttürmüyor. Arabamda can vermek üzere olan bir insanoğlu var diyor.

Unutmayın o ambulansın içindeki belki de canınızdan çok sevdiğiniz evladınız veya kardeşinizdir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehdi TANAMAN Arşivi
SON YAZILAR