Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Bacasız Fabrika

Bacasız Fabrika

17.si düzenlenen İzmir ITT Travel Uluslar arası Turizm Ticaret Fuarı Diyarbakır açısından turizmin kent için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bacasız fabrikanın kente katkılarının neler olacağını bir kez daha gösterdi.

Turizm bir için sadece tanıtım değildir aynı zamanda ekonomisine ciddi katkılar sunan bacasız fabrikadır. Diyarbakır tarihi, inanç, kültürel,doğal ve sağlık alanında ciddi bir potansiyeli varken bu zenginliğin ekonomik dönüşümü zayıf kalıyor.

Her kentin kendine özgü tarihi ve kültürü vardır. Bu özelliklerinin daha geniş coğrafyalarda tanınır olması günümüzde daha fazla önem taşımaktadır. Çünkü insanlar geçmiş medeniyetlerin izlerini anlamak ve yerinde görmek istiyor. Bu trafik aynı zamanda bacasız fabrika olarak da adlandırılan turizmin kentlerin ekonomisine ciddi katkıları söz konusudur.

İzmir’de düzenlenen 17. ITT Travel Uluslar arası Turizm Ticaret Fuarı önemliydi. Birçok ilden katılım olmuştu. Her il kendi kentlerinin tarihi ve turistik özelliklerini gelen ziyaretçilere anlatarak gelip görmelerini anlattılar.

Diyarbakır’ı temsilen iki stant açıldı. Biri DTSO VE DTB’nin ortaklaşa açtığı stant diğeri de DBB’nin açtığı standı.

Fuar boyunca gelen ziyaretçilere Diyarbakır’ın tarihi ve coğrafik güzelliklerinin anlatıldığı fuar boyunca DBB’nin yaptırdığı Surların üzerine ‘Dicle Gözü Kelebeği’ figürü ve dengbejlerin türküleri dikkat çekerken, DTSO ile birlikte fuara katılan ‘Ma Müzik’ grubunun söylediği türküler ziyaretçileri coşturdu. Ziyaretçiler alkışlarla bazen de halaya kalkarak katılım gösterdiler. Diyarbakır Standından müzik sesleri yükselince birçok ziyaretçi merakla standa yöneldiler. Fuar boyunca en fazla ilgi odağı oldular.

DTSO’nın açtığı stant üç gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Satandı ziyaret edenlerden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Diyarbakır vali yardımcısı ve Diyarbakır Belediyesi genel sekreteri Abdullah Çiftçi, İzmir’de yaşayan Diyarbakırlıların kurduğu tanıtım dernek yöneticileri ağırlandı.

Fuarın girişinde Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk’ün adının verildiği bir meydanın olması özellikle Diyarbakır’dan gelenlerin ilgisini çekti. Diyarbakır’dan getirtilen mermer levhaların üzerinde İngilizce ve Türkçe ‘Raif Türk Meydanı’ isminin yazılı olması görenleri hem gururlandırdı hem de neden aynısı Diyarbakır da yok diye sitem etmesine neden oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR