NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Barikat olmak… Önemli

Barikat olmak… Önemli

'Uyuşturucuya Karşı Barikat Ol' kampanyası önemli ve anlamlı.
Amedspor gibi milyonların ilgi odağında olan bir futbol kulübünün taraftar gruplarının adına denk gelmiş olması da ayrıca kıymetli. Başlatılan kampanyanın bütün kenti, hatta ülke genelini ilgilendirdiğini düşünüyorum, düşünmek de lazım.
Amedspor taraftar grubu Barikat ve Mor Barikat, başlatmış kampanyayı. Hayalimdeki taraftar grubu tarzı buydu. Toplumsal duyarlılığı ve aidiyeti olan taraftar gruplarının, sadece takıma bağlılık ve bağımlılığının söz konusu olmadığı bir durumdan söz ediyorum.
Toplumsal faydaya hitap etmeyen her şey karşısında ‘Barikat’ olmak, son derece önemli; aynı zamanda sorun çözmeye dönük demokratik eylemleri içinde barındıran bir durumun Diyarbakır’dan başlatılması, başlatılacak olmasını önemsiyorum, destekliyorum.
Destek istemişler, vermek lazım.
Onlar çağrı yapmış, ancak, destek kapsamında bende çağrı yapıyorum; tüm Sivil toplum kuruluşlarına ve duyarlı kamuoyuna.
#Fuhuşa karşı#Uyuşturucuya Karşı Barikat Ol! Kampanyası Diyarbakır’a yakışacak, hep birlikte ortaklaşalım.
Amedspor’un Barikat ve mor Barikatını, bu anlamlı düşünce ve davranış biçiminden dolayı kutluyorum.
Barikat olalım, gençliğin heba olmasına izin vermeyelim.
Kadına kalkan ellere, fuhuşa sürükleyen beyinlere, köleleştiren zihniyete karşı duralım, barikat olalım.
Çok uzun zamandır Diyarbakır’da futbol camiası adına beni heyecanlandıran bu ‘barikat’ meselesi oldu. Futbol oyunundan daha çok önemsiyorum.
Futbol oyunu da çok fazla para harcamadan amatör-profesyonel arası bir mantıkla buluşturup, yürütmeyi öneriyorum. Geride bıraktığımız sezonlarda harcanan paralara rağmen gelen bir başarı yok.
Barikatın gerçekleştireceği bu kampanyanın sonucuna hitap edecek bir planlamayı da hayata geçirmek mümkün. Uyuşturucuya karşı oluşturulacak BARİKAT sayesinde, uyuşturucunun pençesinden kurtarılan çocukların, gençlerin spora, futbola yönlendirilmesinin zemini yaratılabilir. Finalde ciddi hikâyeler ortaya çıkarılabilir.
Bir hayal ya da ayakları havada bir öneri değil, gerçek bir sosyal projeden söz ediyorum.
Toplumsal bir barikat ile uyuşturucunun pençesinden kurtarılacak olan gençlik, kız-erkek, bütün spor alanlarında değerlendirilebilir, hayata ve topluma kazandırılabilir.
Amedspor’un toplumsal bir karşılığı var.
Taraftar gruplarının da var.
O zaman barikata desteği bir projeye dönüştürmek elbette mümkün.
Para kazanıp para harcamaktan çok daha önemli şeylerin olduğunun da altını çizmek lazım, birilerini de bu konuda belki de uyandırmak lazım.
50 yıl önce Diyarbakır caddelerinde dolaşıp ‘uyanın, uyanın’ diye bağıran milli piyango satıcısı geldi aklıma, her nedense.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR