Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Bismil Diş Tedavi Ve Protez kliniği

Bismil Diş Tedavi Ve Protez kliniği

Bismil ilçesi için yeterli olmasa da böyle bir merkezin varlığı hoşuma gitmişti.

Vakta ki orayi ziyaret etmek için merdivenlerle yukarı çıkıp kapıda temizlik yapan personelin "hayırdır amca?" Diye beni uyarması ve benim "dışım için gelmişim" dediğimde (temizlikçi mi? Danışman mi? Yetkili birimi? Anlayamadigim biri) amca sabah 8 00 de bir de 12 00 da fiş kesilir. Şuan burası kapalı." Ben "saat 14.50 dediğimde" "herkes gitti" ben "yetkili yok mu" dediğinde "hayir" ben "hergün mü böyle" o "evet" demesi beni derinden etkiledi.

Hayal kırıklığına uğradım.

Hevesim kursağımda, sevincimin yerini de üzüntü aldı.

Verdiğimiz vergilerin nasıl boşa gittiğini, israfın nasıl yapıldığını, vatandaş ve görevlilerin nasıl mağdur edildiğini gördüm.

Kapatılması veya hizmet vermemesinin nedeni ne idi? Kapıdaki kişinin bana "yetkili biri yok" diyerek yanlış bilgi mi vermişti? Saat 15.00 dan sonra buranın neden/niçin hizmet dışı kaldığını öğrenemedim.

Kiralama, personel atama/görevlendirme, elektirk, su ve diğer giderler ile devlet bütçesine fatura edilen Bismil dış ve protez kliniğinin saat 15.00 da kapatılması büyük bir yanlıştır.

İlçenin mülki amiri Kaymakamın böyle önemli bir kurumun saat 15 00 ten sonra vatandaşa hizmet vermemesi hakkında bihaber veya izin vermiş olması doğru değildir.

Yanlışta payı olan diğer bir kesimde ilgili birimin amiri veya en yetkili kişinin duyarsızlığıdır.

Hasta ile bire bir ilgilenmesi gereken dış doktorlarının yanlışı hepsinden daha fazladır.

Bakması gereken hasta sayısını AB yasalarına uygun olmasını istemeleri doğru ve olması gereken bir hakktir.

Ancak (görevini yapan Dr. Ve Dt. af dileyerek) hasta ile ilgilenme surelerini AB yasalarına uygun yapmamaları da yanlışın en büyüğü idi.

Mesai saatinin 17. 00 olduğu gerçeğine rağmen saat 15 00 hastahaneyi terk etmeleri veya hizmeti durdurmaları hiçte doğru değildir.

İlçe kaymakamı başta olmak üzere ilgili yetkililerden olaya el atmalarını ve mesai konusunda hassas olmalarını talep etmekteyim.

Sağlık bakanlığından bu tür kliniklere personel, taviyesi, bölüm eklemeleri ve diş tedavi ve protez merkezlerini güçlendirmesini istemekteyiz.

Özellikle Bismildeki diş tedavi ve protez merkezine acil bölümünü de ekleyerek vatandaşa daha iyi hizmet edileceği seviyeye getirilmelidir.

Sunulacak hizmet suresi ile kalitesinin artmasıyla vatandaşın dualarının alınacağıdır.

Diyarbakirdaki hastahane yükünün azalacağını bütçeden de tasaruf edileceğidir.

Vatandaş; yerinden hizmet göreceği için, yol masrafından kurtulacagi ve zamandan tasarruf edeceğidir

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR