NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır ve Cemiloğlu ailesi

Diyarbakır ve Cemiloğlu ailesi

Diyarbakır kadar köklü bir aileden Cemiloğlu ailesi ile dostluğumuzu, karşılık vefayı her zaman diri tuttuk. Önceki gün aile fertleriyle uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldik.

Diyarbakır’ın, hepimizin çok yakından tanıdığı merhum Felat Cemiloğlu ağabeyimizin sevgili eşi Hüşber Şirin Cemiloğlu’da aramızdan ayrıldı. Ofis Berat camisindeki cenaze namazında buluştuk. Aile fertleri farklı illerden geldi, yıllar sonra tekrar Diyarbakır’da bir araya geldik, eski günleri konuştuk.

Çocukları Haldun, Haluk, Filiz, damatları Sabahattin, torunları Kadri, Şirin, gelinleri Tevhide hanımla rahmetli eşimin de olduğu dönemlerde, Diyarbakır’da, zaman zaman Sivrice’de Hazar gölü kıyısındaki yazlıklarında geçmişte kalan anılarımız canlandı. Hüşber teyzenin yaptığı nefis, lezzetli yemeklerden de çok yemişliğimiz oldu. Saygı ile anıyoruz, Felat ağabeyle birlikte hep saygıyla anmaya devam edeceğiz.

Torun Kadri ile büyük oğlum Mehmet aynı sınıftan arkadaş oldukları içinde bir yakınlığımız söz konusuydu, ancak, asıl bizi birbirimize bağlayan Felat Cemiloğlu ağabeyimizdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemlerde sık bir araya gelirdik, Diyarbakır için neler yapacağımızı konuşurduk.

Cemiloğlu ailesinin sadece Diyarbakır ile sınırlı olmadığını da bilmeyenler için yeri gelmişken aktarmak isterim. Irak ve Suriye’deki Kürt bölgelerinde de bilinen ve saygı duyulan bir aile. Cemiloğlu ailesinden söz etmişken, elbette ki Ferda Cemiloğlu’nu anmadan geçmeyeceğim. Diyarbakır’ın hem siyasetinde hem de iş dünyasında var oldu. Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD)’ın kurucusuydu, aynı zamanda onursal başkanı. 2021 yılında aramızda ayrıldı, onu da saygıyla anıyorum.

Cumartesi günü Ferda ablanın kardeşleri Cemşit ve Reşit ile görüştük, konuştuk. Çok sayıda benim gibi yolu Cemiloğlu ailesi ile kesişen Diyarbakırlıyı görmekten duyduğum memnuniyeti nasıl anlatsam, bilemiyorum.

O nedenle yazıyorum zaten, biraz da nostalji yapmak adına. Felat Cemiloğlu’nun, küçük oğlum Melikcan ile diyaloglarını konuştuk damadı Sabahattin Taşkın ile. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığım döneminde DTSO ile yaptığımız ortak çalışmalardan biri olan Doğu raporuna jüri özel ödülü verdiğimiz ödül törenini konuştuk. Doğu Ergil ve dönemin TOBB Başkanı Yalım Erez’in katılımı ile gerçekleşen o muhteşem tören ve törendeki konuşmalarımızın mesajlarının yansımalarını hatırladım.

Hüşber Şirin Cemiloğlu’nun cenaze töreni vesilesiyle buluşmalar, anılar ve de karşılıklı dostluk ve vefayı özette olsa anlatmaya çalıştım. Aramızda olmayanları saygıyla anıyorum, kalanlara uzun ve sağlıklı bir ömür olsun diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR