Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

ENERJİST VE ŞİFA TEKNİKLERİ

ENERJİST VE ŞİFA TEKNİKLERİ

Enerjiyle şifa çalışmalarının en önemli yönü, her şifacının kendi tekniğini ve yöntemini oluşturmasıdır. Şifa çalışmalarında her ne kadar benzer teknik ve yöntemler kullanılsa da her şifacının şifa izi, göz izi, yürek izi ona özgüdür.

Teknik ve Yöntem

Teknik, şifacının yaşamsal enerji alanını keşfederken, elde ettiği şifa uygulamalarına denir. Bu teknikler, şifacının enerji paylaşımını yaparken açığa çıkan, birçok kez yeni uygulamalarla kendini gösteren çalışmalarıdır. Uygulamanın kendisi ne kadar açık ve esnek olursa, yeni teknikleri keşfetmekte o denli çok olur. Yaratıcılık, esnek bir zekayla açığa çıktığından, zekanın bu esnek hali, şifa tekniklerinde yaratıcı olmayı getirir.

Burada yöntem konusunu ele almakta büyük fayda vardır. Yöntem konusu, tarih boyunca insanlığın önünde ciddi bir engel olarak durmuştur. Buradaki temel açmaz, yöntemde ısrar sorunudur. Bu da düşüncenin doğmatikliğiyle alakalıdır. Zihinin dogmatik yapısı ve birikimiyle yöntem ortaya çıkmakta ve bu da yaratıcılığın önünü almaktadır. Dinlemeyi ve görmeyi engelleyen de bu olmaktadır. Bu, yaşarken öğrenmeyi kısırlaştıran temel etkendir. Şifa çalışmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da budur.

Şifa ve Yaratıcılık!

Yaratıcılık, enerjiyle şifanın özünde vardır. Şifa’nın kendisi aynı zamanda yaratıcı bir şifalanma uygulamasıdır. Enerji ile şifa doğanın bütünlüğüdür. Tüm evren yaratıcılığını ve çeşitlenme süreçlerini neye dayandırıyorsa, enerji şifası için dayandırılması gereken temel yön de burasıdır.

Yaratıcılık nedir? Yaratıcılık, yaşamsal akışın izini sürmek ve çeşitlenmenin temel özünü görebilmektir. Akış kendi izinde ilerlemiyorsa, engelleyici faktörler oluşuyorsa yani bir tıkanıklık varsa ve bu görülüyorsa, bunu aşan aklın kendisine zeka ve yaratıcılık diyoruz. Zeka, tıkanıklığın keskin anında boy gösterir. Bunun sağlık için önemi ise şudur; sağlığımızı bozan, onu düzensiz kılan ne varsa bunu görmek ve aşmaktır.

Şifa ve Şifagör

Sağlıklı bir yaşam şifadan geçer. Şifa, hem zihni hem de bedeni kapsar. Bu kapsam dahilinde olan şifa, insanı oldukça sağlıklı ve dinamik kılar. Şifagör, şifayı alan insandır yani danışan. Her insanda yani şifagör’de şifa teknikleri değişebilir. İnsanın enerji akışının biricikliğini ona özgü tekniği açığa çıkarır. Enerjist, şifa seanslarına girerken bunu hep aklında tutar ve danışanının özgünlüğüne göre şifa uygulaması içinde olur.

Enerjist Şifa ve Zeka

Doğru yön; enerjist, şifa ve zeka bütünlüğüdür. Bu bütünlük sağlandığında enerji akışı hiçbir psikolojik bariyere takılmadan ve yine hiçbir psikolojik blokaj oluşturmadan akar. Bu yöntem ve teknik yaratıcılığı getirir. Enerjiyle şifanın esas yönü bunu engelleyecek her şeyden uzak durmak, varsa engelleyici bir nokta bunu fark edebilmektir. Bu durumda enerji akışı daimi olacağından dar, sınırlayıcı ve karmaşıklık ortaya çıkaran tüm engeller ortadan kalkar. Enerjist geliştirmiş olduğu tekniklerle şifa seanslarına katılır ve şifada aracılık rolü oynar. Enerjist ve şifa teknikleri bu kapsam dahilinde bütünlük kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR