Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

GERÇEK DEVRİM!

GERÇEK DEVRİM!

Devrim nedir ve bizler, devrimi nerede ve nasıl gerçekleştiriyoruz?
Esas devrim dışta değil, içte yapılandır.
Radikal Devrim
Devrimin radikali, insan zihninde yapılandır. Zihnimizde değil de, başkalarının zihninde devrim yapmaya çalışmak, binlerce yıldır yapılan hatayı devam ettirmektir.
Binlerce Kez Yapılan Aynı Döngüsel Hatadır
Önceliğini zihinsel probleme vermeyen tüm yürüyüşler hatalıdır. Zihnin problemlerine eğilen her canlı, ilk adımını doğru atmış olur . İlk girişim zihinle başlar. Kuşkusuz bu zihin, kendi zihnimiz olmalıdır. Bir başkasının zihninde devrim yapamayız. Binlerce yıldır bu tür devrimler peşinde koşuldu, bu devrimlerle yaşam oluşturuldu. Bu devrimlerle özgür insan ve özgür yaşam oluşturulmak istendi.
Neden Böyle Oluyor?
Devrimi yapmaya çalışan zihnin, kendisi ters bir girişim içindedir. Bu zihin ziyadesiyle raydan çıkmış, bozulmuştur. Sonucu da belirleyen bu bozulmuş zihin olmuştur. Bozuk ve karmaşık olan bir zihinden özgür yaşam doğmaz. Bozuk ve karmaşık olan bir zihinden, daha fazla karmaşıklaşmış bir yaşam doğar. Yaşadığımız dünya, bunun en güzel örneği ve özetidir.
Devrimi kimin yaptığı önemli değildir. Önemli olan devrim adına yola çıkanın ne yaptığıdır ve nereden başladığıdır.
Düzensiz Bir Zihin
Problemli bir zihin, kendi karmaşası içerisinde bir takım şaşalı yaşamlar oluşturabilir. Bu yaşamlar geçicidir. Problemli bir zihin ergeç kendi gerçekliğine döner. Bu dönüş olduğunda, yaratmış olduğu yaşam ve karmaşanın nasıl büyük bir düzensizlik olduğunu anlar.
İçsel Devrim
Devrimin esas yeri ve noktası içsel olandır. Her insanın önceliğini buna vermesi gerekir. Dönülmesi gereken esas nokta burasıdır. Zihnin köklü dönüşümü özgür bir bilinç ortaya çıkarır. Zihni özgür olanın yaşamı da özgürdür. Bu açıktı. Her şeyin temeli zihin ise nasıl bir zihinle yaşadığımız önemlidir. Zihnimizi tanımadan, bilmeden atılacak her adım karanlıkta yürümek gibidir. Bu adımlar bizi nereye götürecektir? Bunu bilip anladıkça, nasıl bir yürüyüşün sahibi olduğumuzu da anlarız. Bunu bilmediğimizde nasıl bir yürüyüşün sahibi olduğumuzu da bilme şansımız olmayacaktır.
Kendi devrimini gerçekleştirmemiş insan, başkasının azatçısı olamaz.
Bilge Kadın
Zihnin dönüşümü, gerçek devrimdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR