Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Nasıl bir değişim olacak?

Nasıl bir değişim olacak?

Yaşanan seçim süreçlerinden istenilen başarıları elde edemeyen CHP’de değişim sesleri kongrede parti başkanının değişimiyle sonuçlandı. Bu değişim sadece bir koltuk değişimi mi olacak yoksa daha köklü değişimlere de kapı açacak mı? Bu önümüzdeki günlerde daha iyi ortaya çıkacaktır. Değişim sadece kişilerle sınırlı olacaksa bunun kamuoyunda mevcut olandan daha fazla karşılığı olmayacaktır.

Bu değişim ülke geneline nasıl yansıyacak. Bir kazanma havası yaratacak mı? Çünkü önümüzde yerel seçimler var ve bunda da istenen sonuçlar elde edilemezse partiyi daha ağır sorunların bekleyeceği açıktır.

Son seçim sonrası CHP yönetim ve tabanından değişim sesleri fazlasıyla yükselmeye başlamıştı. Ana muhalefet partisinin öncelikli olarak kendisini değiştirmeden iktidarı değiştirmesi mümkün görülmüyordu. Genç kuşaklarla yeni bir soluk alarak, parti yapısını ve seçmenlerini dinamize etmesi gerekiyor. Çünkü kazanamamanın getirdiği psikolojik ortam baştan kaybetmede önemli rol oynamaktadır. İnsanlar kazanılamayacak bir yarış için fazladan efor sarf etmezler.

Siyaset toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası ve gelecek açısından önemli role sahiptir. Bu açıdan kazanmak için değişim sadece parti başkan ve üst yönetimlerle sınırlı kalmamalı, değişimin tabana da yayılması gerekiyor. İnsanların çoğu ekonomik kalkınmadan eğitim ve sağlığa, çevre ve dış ilişkilere kadar bir yığın soruna farklı çözümler bekliyor.

Parti kongrelerinde parti başkanının kongrede seçilememesi önemli bir olaydır. Bu değişim tarzının bir gelenek haline gelmesi, partilerin sadece liderlerin istemlerine göre hareket etmemesi açısından önemliydi. Belki böyle bir gelenek başlar. Yönetemeyenlerin değişimi için iyi bir örnek olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR