Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Umut gökten yağan taşlara kaldı

Umut gökten yağan taşlara kaldı

2 Eylül’de gece birden gündüze döndü. Birçok ilden gözlemlenen göktaşının düşmesi olayı yaşandıktan sonra nereye düştüğü merak konusu oldu.

Gecenin karanlığını aydınlatan göktaşı acaba kimlere umut olacaktı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, hayatın zorlukları insanları ister istemez başka bir yerden gelecek bir umuda, kurtarıcıya daha çok bağlıyor. Gökyüzünden yağan taşlar acaba kimlere umut olacaktı. Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar yetmezmiş gibi son yıllarda dünyada yaşanan pandemi süreci, 6 Şubat depremi, orman yangınları, sıcak hava dalgalarının getirdiği kavurucu sıcaklar insanların çoğu yaşadığımız bu çağda acaba daha neler başımıza gelecek, yaşamamız gereken neler var derken bu kez korktukları gibi olmadı. Gökten taş yağdı. Ama bu taş felaketimize yol açacak cinsten değildi. Bir parçasını bulanın hayatının değişeceği cinsten oldu.

Umut bu, insan ne kadar zor koşullarda yaşasa da onsuz olmuyor. Son yıllarda umut kırıcı çok olay yaşadık. Hala da atlatabilmiş değiliz. Acaba sırada neler var diye beklerken bu kez gökten umut yağdı. Taş kime ya da kimlere umut olacaktı. Taş kimlerin dünyasını aydınlatacaktı. Merak konusuydu.

Ertesi gün birçok insan gökten düşen taştan bir parça bulabilme umuduyla dağ taş aramaya çıktı. Bir umutla arayışlar başladı. Çünkü düşen bir parçayı bulduğun zaman ‘’zengin oldun’’ demekti. Belki şimdiye kadar yaşadığı zorluklar bir çırpıda geride kalacaktı. Sonunda basına Ergani’de birinin bulduğu haberi yansıdı. Elinde tuttuğu taş onun ve ailesinin hayatını kurtaracaktı. Yıllardır çalışıp çabalayıp elde edemediği servete bir çırpıda kavuşacaktı. Tıpkı piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmış gibi sevinç içindeler. Haksız da değiller. Şimdi buldukları bu parçayı kime, kaça satacaklarını, nasıl paraya çevireceklerini araştırıyorlar. Kimi zaman yaşadığımız zorluklar ve karşılaştığımız engeller, umudumuzu sarstığında umutsuzluğa teslim olmak kolay bir seçenek gibi görünse de, insanın doğası umudu kaybetmeyi reddediyor. Bu yüzden karanlık bir gece de bile gökten yağan taş birilerine umut olabiliyor. Belki de umut, insanı aydınlığa çıkaran bir ışık kaynağı oluyor. Umutsuzluğun bir karabasan gibi çöktüğü zamanlarda bile insanlar kendine bir yol bulmaya, ayakta kalma gücünü yeniden kendinde görmeye başlayabiliyor. Ama umudun sadece gökten yağan taşlara kalmaması gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR