NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yeni icat; Sağdan solu tıraşlama!

Yeni icat; Sağdan solu tıraşlama!

Yoksulluk sınırı 37-38 bin TL’yi yakalamış, hızla yükseliyor, toplumun sinir kat sayısı da aynı oranda artarak yükseliyor. Ölmek ve öldürmek fiilinin faillerinin de giderek arttığı bir boşlukta karanlık tehlikelere doğru hızla ilerliyoruz.
Ne zaman, nereye, nasıl, ne şekilde çarpacağımız, ya da kiminle ne şekilde, nerede, kafa kafaya geleceğimiz, vuruşacağımız belli değil.
Kavganın bütün zeminleri hazır;
Kira artışından başlayarak, borç alıp verecek meselesinden tutun, ‘yan baktın canımı sıktın’ gibi gerekçelerin gündeme getirilerek, muhataplarına fiziki saldırı dönemi, kalıcı olmak adına kendini test ediyor.
Test giderek tutuyor.
Vurdulu, kırdılı, ölümlü, yaralamalı, polissiz, jandarmasız, hâkimsiz, savcısız dizi filmlerinin etki alanının tam da ortasındayız, teste tabiyiz.
‘Kim güçlüyse ayakta kalır’ mantığı ve zorbalığının 780 bin kilometrekarelik ülke topraklarının her metrekaresinde kusursuz tesis edilmesini ‘Trene bakar’ gibi seyrediyoruz. Tren çok hızlı, süratle kendi menziline doğru yol alıyor, içinde miyiz, dışında mı, onun da farkında değiliz!
Ancak, kör bir noktada duvara toslayacağı kesin!
Makinistler sürekli değişiyor.
Kondüktörlerde sürekli değişiyor, bu nedenle alıştığımız kontrol mekanizmalarının farklı yöntemlerine maruz kalışımızda belki de bu nedenle.
*
Değişim mi?
Yok, canım, değiştirip de ne yapacağız?
Değiştirince her şey düzeliyor mu?
Kalem değişiyor mu?
Bildim bileli adı kalem.
Kalemi tümden değiştirince her şey değişiyor mu?
Asla!
İçini iyi kullanmak önemli, iyi yazmak, doğruya yönelten, fikir üreten, geleceğe hazırlayan, samimi, sadakatli kelime ve cümleler yazmaktır değişime katkı sağlayan. Mürekkebinden doğru mesajlar akıtmaktır önemli olan.
Kalemi kalem yapan da bu özellikleridir.
Adalet’e katkı sağlayanda kalemin bu özelliğidir.
Yoksa ikiye böldün, kırdın!
Kalemin bir özelliği kalmadığı gibi adalete olan katkısı da sona ermiştir.
Geçmiş olsun!
*
CHP geldi aklınıza değil mi, değişim denilince.
Haklısınız.
Kafa değişmezse, kalemin ucundan iyi mesajlar çıkmaz ise, yazılanlar toplumsal değil de bireysel ise, sürekli sağa, muhafazakâr’a güzellemeler yazarsa, o kalem sürekli tıraşlanır, kullanma süresi tamamlanınca da atılır.
Yeni icat; Sağdan solu tıraşlama!
Sola, sosyal demokrat’a, sosyaliste, hakka, hukuka, adalete yazılanlar, yazan kalemler hiç tükenmedi, hep yazdı, hep üretti. Bundan sonra da hep üretecek. Dünyadaki örnekleri de Türkiye’deki örnekleri de yazanların, yazılanların tanıklarıdır. Neredeyse dünya tarihi ile eşdeğerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR