Saffet  Azbay

Saffet Azbay

‘Takımlarımız Neden Başarısız?’

‘Takımlarımız Neden Başarısız?’

 

 

Futbolda  en önemli sorunlardan biri  bana göre futbolcuya dayalı düzendir.

Futbolcu kendini kulübün üstünde görüyorsa,canı istediğinde hoca göndertip hoca getirtmeye çalışıyorsa orada otorite boşluğu var demektir ve bu da başarısızlık olarak yansır.Böyle bir durumda dünyanın en iyi teknik adamı gelse nafile.

 

Amedspor'da bu anlamda ciddi bir sıkıntı var.Bu hem yönetimin zaafiyeti hem de taraftarın yanlış bakış açısının sonucudur.Bu çıkmazdan çıkılması isteniyorsa otorite sorunu ve iç huzur sağlanması elzemdir.


 

Diyarbekirspor’un Sorunu Teknik Heyette
 

Şampiyonluğu hedefleyen takımlar için hücümdaki başarı kadar savunma başarısı da hayati derecede önemlidir.Şampiyonluk adayı bir takım en fazla gol yiyen takımlar arasındaysa tehlike büyüktür.

Diyarbekirspor,kazandığı maçlardan bile çok gol yiyen ve çok pozisyon veren bir görüntü çiziyor.Bunun nedeni savunma-orta alan bloğu arasındaki kopukluk ve bununla beraber yapılan bireysel hatalar,yan ve duran top zaafiyetidir.Yenilen goller birbirinin kopyası.Sezon başında buna çare üretilmiyorsa teknik ekip zaafiyeti tartışılmazdır.Bana göre sorun kadro kalitesi ve oyuncularla ilgili değil.Her türlü malzeme var,sorun usta pozisyonundaki teknik heyetin ortaya iyi ürün çıkarmamasıdır.

Yoksa her mevkide kalitesi bilinen oyuncuların olduğu bu kadro ligin üstünde bir kadrodur.

 

Kaybedilen bir şey yok.Liderle sadece 1 puan fark var.Bu ligde daha çok şey değişecek. Gerekli tedbirler ve radikal değişikliklerle bu takım yine ligin favorisi olur.Ancak bazı hamle ve önlemler şart.Tren kaçtıktan sonra faydası olmaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR