NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Zaten merak etmiyoruz artık!

Zaten merak etmiyoruz artık!

İmralı heyeti kandil’den döndü. Bundan sonra yürütülecek süreç ile ilgili yapılacak görüşmeler konusunda gerek duyulduğunda açıklama yapılacağı duyuruldu.

Bu kararı sorgulamıyorum. Görüşmelerin başladığı ilk günlerde de kısmen ‘gizlilik’ içinde yürütülmesi gereken bir süreç olması gerektiğini yazmıştım. Böyle olmasının ilk etapta sağlıklı olacağını düşünenlerdenim. İllegal bir örgütle devlet arasında bir görüşme, müzakere, diyalog ve barış arayışları söz konusu ise, bunun belli kurallara bağlanması ve bu sağlandıktan sonra kamuoyuna sağlıklı bir açıklama yapılmasının en doğru yöntem olduğu kanaatindeydim. Kısmen böyle bir sürecin yaşandığını biliyoruz. Ancak, bilerek ya da bilmeyerek o sürecin dinamitlendiğini de biliyoruz.

Şimdi kat edilmiş bütün mesafeler kamuoyu nezdinde büyük oranda biliniyor. Herkesin herkesimin analizine mazhar konumdaki sürecin detayları, hem hükümet hem de PKK, HDP kanadından kamuoyuna bütün detayları ile aktarılmıştı. Bu aktarımlar da doğal olarak yoğun tartışmaları gündemleştirdi.

Bununla da kalmadı, taraflar arasında doğan sorunlar uzlaşmaz noktalara ulaştığında karşılıklı suçlamalar yapıldı, taraflar birbirlerini kamuoyu nezdinde şikâyet ettiler. Zaten meselenin kamuoyu nezdinde, medya da gerekli, gereksiz bir şekilde tartışılmasının asıl nedeni de tarafların karşılıklı şikâyetlerinden kaynaklandı.

Heyete sesleniş;

Yazının başlığında belirttiğim gibi zaten bundan sonra da ne olduğunu, ne olacağını merak etmiyoruz. Yeter ki siz bundan sonra karşılıklı birbirinizi bize şikâyet etmeyin. ‘Çözüm süreci bitti, şimdiye kadar yapılan bir şey yok’ gibi açıklamaları yeniden gündeme taşımayın.

Çünkü ‘Gerektiği hallerde açıklama yapacağız’ duyurusundan, karşılıklı anlaşmanın belli bir düzeye getirildiğini anlıyoruz.

O nedenle; Gerektiğinde yapılacak açıklamalar bizim için yeterli olacaktır!

Kamuoyu sorunun bir an önce en sağlıklı bir şekilde çözülmesini istiyor.

Yapılan son açıklamalar da buna işaret ediyor olmasına rağmen kamuoyunun tereddütleri var.

Tereddüt; çözüm sürecinin seçim sürecine malzeme edilip edilmeyeceğidir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR