Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Yananların külleri hala sıcak

Yananların külleri hala sıcak

Madımak Davası zaman aşımından dolayı düştü. Yanıp kül olanlar bir kez daha yandı. Yakınlarının ve sevenlerinin yürekleri bir kez daha dağlandı. Bu dava da tıpkı 400 yıl önce Sivas’ta idam edilen Pir Sultan’ın ‘Kalsın benim davam divana kalsın.’ Dediği gibi divan’a kaldı.

Madımakta 33 aydın-sanatçının yakılarak katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Yananların geride bıraktığı sesler, fotoğraflarda kalan anılar, yüreklere işleyen acılar hafızalara kazınan o görüntüler hala canlılığını koruyor. Davanın düşmesiyle 33 aydın bir kez daha yandı. Ateşi hala sönmedi ve dumanı tütmeye devam ediyor.

Madımak olayı insanlığa karşı işlenen bir suçtu ve zaman aşımının olmaması gerekiyordu. Tarihe kara bir leke olarak düşen bu olay unutulmayacaktır. Bu olayın üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin her Temmuzda yananlarla insanlık bir kez daha yanacaktır. Ölümün adı bile soğuktur ama onlar Temmuz sıcağında yakılarak küle döndüler.

Dava düştüğüne göre insanlar yanarken alkışlayanlar ve onay verenler şimdi çok mutlu olmalılar. Çünkü dava düştü. Ama yananların külleri hala sıcak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR