Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Sıradaki gelsin !

Sıradaki gelsin !

İnsan sormadan edemiyor; bundan sonra kim veya kimler tarafından nasıl bir sürpriz hazırlanıp, önümüze konulacak diye…

Bir zamanlar bu ülke, asla askeri vesayetten kurtulamaz diye düşünürdüm.

Danıştay cinayeti,kapatma davası, 27 Nisan muhtırası, balyoz,Ergenekon, derken bir de baktık ki; asla yakamızdan düşmez denilen o yapı tepe taklak olmuş, tuzak kuranların tuzakları başlarına geçmiş !

Davos’ta zirve yapan Ak Parti ve Erdoğan’ı yok etme arzusu, Kürt sorunundaki güçlü çözüm iradesini görünce, bir cinnet haline dönüştü. Elde ne var ne yok toparlayıp saldırdılar.

Beklenen bir şeydi ama beklenmeyen bir yerdendi. Çok şükür bu badireyi de başbakan’ın sağlam duruşuyla atlattık sayılır.(‘sayılır’ diyorum çünkü Pensilvanyalı ihtiyarın ceketinin cebinde tam 50 milyar dolar var.Ve para her şeye olmasa da çok şeye kadirdir.)

Geçenlerde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşi(n)  bey, muhtıra gibi olmasa da hükümeti hedef alan, aklı sıra fırça atan, hizaya sokan(!)  bir konuşma ile gündemin orta yerine fırladı.

Fırladı diyorum çünkü, her ne kadar twitter meselesinde iyi bir izlenim bırakmış olmasa da kendisinden böyle bir şey de beklenmiyordu.

Herkes bunun cumhurbaşkanlığına aday olma isteği olarak değerlendirdiyse de, ben böyle bir şeye ihtimal vermedim. Bu bir adaylık beklentisi değil; tastamam bir siyasi intihar girişimidir. Tıpkı, cemaat denilen o maskeli çetenin yaptığı gibi, Haşi(n) bey de ne hikmetse kendini bitirme pahasına  bu işi yapmıştı.

Eee emir yüksek yerden olunca sorgulama gibi bir ihtimal de olmuyor. Maalesef, yazının başında ‘sürpriz’ dedim; ama aslında o kadar alıştık ki; bu çıkışlara hiç şaşırmıyorum bile… Çünkü biz kendimizle Ermenilerle, Alevilerle, Kürtlerle, komşularımızla barışmak, küslüklere son verip, beraberce geleceği inşa etmek istiyoruz.

Dünya derin devleti ise ne barışı ne de barışanları sevmiyor. Baksanıza… ABD,  El- Fetih ve Hamas, barıştı diye ekonomik yardımı kesti.

Mesaj açık. Barışma savaş!

Göreceksiniz Türkiye, önüne konulan bu engelleri aştıkça yeni, yeni problemler üretecekler. Ama onlar üzerimize geldikçe, biz daha da güçlenecek, daha da kenetlenecek ve özlediğimiz huzura, refaha kavuşacağız.

En son hamle ise sanırım Ortadoğu’ya iyice açıldığımız zaman gelecek. Ben sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyorum…

Evet beyler sıradaki gelsin.

Pensilvanya’ya ‘Sen lokomotif ol,biz vagon olalım’ diyenler şunu iyi bilsinler ki; o tren bu istasyonda durmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR