Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Sessiz sedasız kazananlar!

Sessiz sedasız kazananlar!

Erdoğan ve Ak parti rutine bağladıkları bir seçimi daha kazandılar. Bu kez Erdoğan’ın kazanmasına katkıda bulunan ortaklarına 2 yeni parti daha katıldı. YRP ve HÜDAPAR Erdoğan'a destek oldular ama özünde en çok faydayı kendileri elde ettiler. Şimdiye kadar neredeyse bir tabela partisini andıran HÜDAPAR Cumhur ittifakına dahil olana kadar geçen süreçte muhalefetin neredeyse bütün unsurları tarafından ziyaret edilip kendi ittifaklarına davet edildi. Gerçi sonrasında eski defterler karıştırılarak hedef tahtasına oturtuldu ve HÜDAPAR üzerinden Erdoğan ve Ak parti yıpratılmaya çalışıldı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, bu süreçte birçok televizyon kanalına konuk olarak partisini geniş kitlelere tanıtma fırsatı buldu. Marjinal olarak bilinen bu parti, Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yumuşak, makul, tutarlı ve birleştirici üslubuyla toplum vicdanında büyük oranda meşruiyeti elde etti denilebilir.

Özellikle de, ‘biz kimsenin devamı değiliz ve arka bahçemiz yok’ söylemi Yeşil Sol Parti için örnek alınması gereken bir çıkıştı. Öte yandan HÜDAPAR'ın ittifaka en büyük katkısı sandıklara hakkıyla sahip çıkması oldu. Bu partinin en büyük kazancını ise aldıkları 4 vekili saymazsak, dar bir bölge partisi olmaktan çıkıp Türkiye partisi olma yolunda büyük bir imkân yakalaması şeklinde görüyorum. Fırsatı değerlendirebilir ve Türkiye gerçeklerinden kopuk bir takım söylem ve eylemlerin içine girmezlerse Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmamaları için hiç bir sebep yok. Yapmaları gereken, kendileri hakkında oluşturulmaya çalışılan algı ve manüpulasyonları boşa çıkaracak şekilde kapsayıcı ve toplumun endişelerini giderici adımları atmak olacaktır.

Seçimin diğer kazananı olan YRP ise ilk kez girdiği ve üstelik kendi parti amblemiyle katıldığı seçimlerde toplamda 1.5 milyon oy alarak ve 5 vekil çıkararak beklentilerin üzerinde bir başarıya imza attı. Bu başarıda Cumhur ittifakına dâhil olmanın payı çok açık; 1.5 milyon oyun ekserisini Ak parti tabanından aldığı da. Ak partiye kızan ama Millet ittifakına oy vermeye eli gitmeyen 1.5 milyon oy. Hazır Fatih Erbakan, Cumhur ittifakına dâhil olmuşken gidişatından memnun olmadıkları Ak Partiye bir ders olsun diye verilen 1.5 milyon emanet, aynı zamanda kontrolsüz ve dağınık oy! YRP bu oyların emanet olduğunun farkına varmalı ve bunu korumak için kendisini tercih eden bu topluluğun hassasiyetlerini çok iyi analiz edip gereğini yapmalıdır. Bana kalırsa iktidara daha fazla yaklaşarak ve alternatif fikirlerini paylaşarak bir birliktelik oluşturmaya çalışması hem kendileri hem de ülke için çok daha yararlı olacaktır. Ak parti YRP'nin özellikle Covid, tarım, eğitim ve ekonomi konusundaki fikirlerine kesinlikle kulak vermelidir. Özetle YRP ve HÜDAPAR'ın kendi renklerini muhafaza ederek iktidara entegre olması herkes için hayırlı sonuçlar verir.

Meğer istisna değilmiş.

Fatih ALTAYLİ itiraf etmiş. Eğlence dünyasından bir kaç şarkıcı ve oyuncunun depremzedeler için kullandıkları iğrenç ifadeleri sahiplenerek, aslında çoğumuzun duygu ve düşünceleri de bu yönde dedi ve bu zihniyetin nasıl bir lağım çukuru olduğunu cümle âleme ispat etti!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR