Saffet  Azbay

Saffet Azbay

Diyarbekir'de spor turizmi neden olmasın?

Diyarbekir'de spor turizmi neden olmasın?

Bir zamanlar güvenlik sorunlarıyla gündemden düşmeyen ve bu noktada özellikle medya yoluyla yaratılan olumsuz imajın kurbanı olan kadim Diyarbekir, son yıllarda huzurun, güvenin adresi ve limanı haline geldi.

Diyarbekir, o eski Diyarbekir değil. Bunda kuşkusuz halkın artık olumsuzluklara ve bunu yapanlara prim tanımamasının etkisi tartışmasız fazladır, devletin ilgili birimlerinin aldığı tedbirler de önemli bir etkendir diye düşünüyorum. Kaos ve huzursuzluk istenmiyor.

Tam bu noktada kent, kültürel ve sosyal aktivitelerle gündeme gelmelidir. Bu organizasyonları başarıyla yapabilecek imkan ve enerjiye sahiptir.

Geçen yıl hizmete giren ve kupa finaliyle kapılarını futbola açan 33 bin kişilik modern ve gurur abidesi yeni stadyumda neden milli maç,1.Lig,2.Lig ve 3.Lig Play-Offları oynanmasın? Hem tanıtım hem de ekonomik olarak kente katkısı inanılmaz derecede fazla olur.

Yeter ki kent olarak bu organizasyonlar talep edilsin, bunun için mücadele verilsin. Kentin tüm bileşenleri bu noktada güçbirliği yaparak enerjilerini doğru temelde harcarsa kazanan Diyarbekir kenti olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR