Zafer Tüzün

Zafer Tüzün

Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler(!)

Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler(!)

Evet, gerçekten de sana büyük bir sevda ile bağlı olan büyük bir taraftar kitlesine sahipsin. Ama ne yazık ki bu taraftarların sevgisini kazanmayı bilmiyorsun. Çok yazıklar olsun sana.

Batman Petrolspor bizim kardeş takımız idi. Sizler ne yapıtınız da bu takım kümeye düştü. YAPIMDA VE YAYINDA EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER(!)Biliniyor Şanlıurfaspor bizleri sevmedi sevmeyecekte, ne yazık ki Şanlıurfaspor Bursaspor için çıktı sahaya ve onlar için canla başla oynadı. Biliniyor ki Şanlıurfaspor Bursaspor’u çok sevdi.

Komşu kent Batman, kardeş diye bildikleri Amedspor’a kucağını açıtı, diğer bir komşu kent Urfa Amedspor’a kin kustu. Bu iki kentte tarihi ve köklü bir geçmişe sahip, geçmişten beridir süre gelen Şanlıurfaspor’un Diyarbakır takımlarına karşı olan antipatisini bir türlü anlayamıyorum. Hep kin ve nefret söylemi hâkim bir takım ve taraftar kitlesi var. Ama başka takımlara karşı bu söz konusu bile olmamıştır.

Peki ya Batman şehri ise Diyarbakır takımlarına karşı hep mütevazi ve kendine yakışan bir tavır takınarak Diyarbakır takımlarını kendi evinde gibi rahat hissettirmiştir.

O yüzdendir ki biz Amedspor taraftarları olarak önceki gün oynanan Şanlıurfaspor Batman Petrolspor karşılaşmasına kilitlenmiştik,gözümüz ve kulağımız Batman Petrolspor’ un alacağı puan veya puanlardaydı. Ama ne yazık ki Şanlıurfaspor Batman Petrolspor’a karşı gösterdiği oyun tarzını ve “misafir severliğini”diğer takımlara karşı göstermemiştir bugüne kadar.

Tıpkı Bursaspor taraftarların Amedspor takımına yaptığı gibi(!)Şanlıurfaspor taraftarları, maç öncesi Batman Petrolsporun konakladığı otelin önünde havai fişekli ve sloganlar atıp kafileyi tahrik edip, Batman Petrolsporun oyuncularına yönelik tacizler ediyorlardı.Şanlıurfaspor taraftar grubu bugüne kadar Diyarbakır takımları ve Batman Petrolspor takımından başka hangi takıma karşı böyle rezilce bir tutum içinde bulundu, bunu açıklamak zorundadırlar tüm kamuoyuna.

Oysaki bizler Urfa’nın şehrine gelen komşu kent takımlarına nezaketti bu olmamalıydı. Bu futbol oyunudur, siyasete alet edilmemelidir hiçbir zaman, ikisi de ayrıdır. 10 bin yıl önce Medeniyetin İlk olarak çıktığı şehir Urfa. Ve bu medeniyeti böyle hiçe saymak, gelen misafiri dışlamak “düşman”gibi görmek Urfa’ya yakışmıyor.

Daha önce Diyarbakır takımları bölge takımları için oynadı ve ligde kalmalarını sağladı Şanlıurfaspor ise Bursaspor için oynadı. Yazıklar olsun…

Batman Petrolspor ’un kümeye düşmesinin en büyük nedenlerinden birisi de Amedspor’un oynadığı futbol karşılaşmalarında aldığı puansızlıklardır.Ligin 35 haftasında kendi evinde İnegölspor’a yenilmesi ile Batman Petrolspor’un küme düşmeye adım atması için kritik dönemeç başladı.Evet, belki bu maç bir etkendi ama önemli bir etkendi. Herkes bu soruyu soruyor “Amedspor neden yenildi, nasıl oldu da bu maçı kaybetti” bunun cevabını almaya inanın ki herkesin hakkı var. Madem sahada ruhsuz hareket edecektiniz, sahaya neden çıktınız, açıklama yaptınız maçı kazanacağız. Sonuç ne oldu.Bunu taraftarlara ve Batman Petrolspor’a izah etmelisiniz. Çünkü AMEDSPORve BATMAN PETROLSPORtaraftarları size inanıyordu, inanmışlardı!..

Sizler bizim gönlümüzü kırdınız, bunun telafisi de yok. Sizler Şanlıurfaspor’un ne yaptığını gördünüz, elinizi vijdanıza koyun ve vicdan muhasebesini yapın artık.Uykunuzda rahat uyuyabilecek misiniz acaba?

Peki ya Yeşil Sol Parti Batman Milletvekilleri, bu önemli karşılaşmada neden yoktu. Bunun izahının yapılması gerekiyor. Yeşil Sol Partili vekillerin olmaması şaşırtıcı bir sonuçtur. Batman Petrolspor takımına bu kötü gününde sahip çıkmayanı unutmayacağını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki Batman Petrolspor takımı asla yalnız değildir. Ve bunu somut olarak gösterilmesi gerekmektedir.

Son olarak TFF’nin Bursaspor, Nazillispor maçı ile ilgili olarak ne açıklayacak onu merak ediyoruz. Çünkü Batman Petrolspor’un küme düşmesi için ortaya bir tezgâh kuruldu.

kose-tigris.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zafer Tüzün Arşivi
SON YAZILAR