NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Mezopotamya fuarından mesaj!

Mezopotamya fuarından mesaj!

Diyarbakır Mezopotamya’nın hem merkezi hem de gözde kenti. Bu nedenle gözler sürekli bu kentin üzerindedir. Sosyal, ekonomik, politik, siyasi karakter açısından da bölgenin ağabeyi konumundadır Diyarbakır. Dolayısıyla buradan verilen, verilecek olan mesajlarda son derece kıymetlidir, aynı zamanda dikkate alınır.

Dünde Mezopotamya turizm ve Gastro fuarı vardı, açılış konuşmaları yapıldı, doğal olarak mesajlar ve içerikleri anlamlıydı, adrese teslimdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, ardından CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun yaptıkları konuşmaların mesaj içeriği anlamlıydı.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, yaklaşık 8 yıl gibi uzun zaman periyodunda kentlerin kayyumlar tarafından yönetilmesinin büyük projelerin önündeki engeller olarak niteledi. Kaya, ‘Kayyumlar nedeniyle büyük projeleri gerçekleştirme şansımız olmadı’ dedi. Van, Diyarbakır ve Mardin Belediyelerine de çağrı da bulunan Kaya, Mezopotamya fuarını bölgenin ortak fuarı haline getirilmesi için destek istedi.

Önemli iki mesaj, fuar alanında büyük alkış aldı, demek ki kabul gördü.

*

Tanrıkulu, valiyi kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, fuar açılışına gelmeyen, Diyarbakır Valisi'ni kınadı. Tanrıkulu, seçilmiş belediye başkanlarını da ilk kez salonda bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Turizmin ortamı barış ortamıdır"

Tanrıkulu, Diyarbakır'ın Mezopotamya'nın kadım şehri olduğuna vurgu yaptı, şu önemli tespitte bulundu;

"Bu kadim topraklar, kadim tarihe beşiklik etmiş bu topraklar, bu coğrafya, birçok savaş gördü, halen de görüyor ve birçok çatışmalar halen sürüyor. Barışın bölgede kalıcı hale gelmesi için ısrarcı olmalıyız. Bu toprakları savaştan, çatışmadan, şiddetten uzak hale getirebilirsek, halklarımızın barış içerisinde yaşayacağı bir coğrafyaya dönüştürürsek, bu barış potansiyeli sadece bölgeye değil, bütün Türkiye'ye, bütün bu coğrafyaya, halkımızın yaşadığı her şeye yeter. Bu potansiyel var. Beni bugün için sevindiren başka ortam daha var. Barışa giden yolda, ya da işte çatışmaların sonlanmasına giden yolda, uzun yıllardan sonra seçilmiş belediye başkanlarımızın ilk defa bu salonda bir arada olmaları ve bizlerin de onlara hitap edebilmesi, benim açımdan mutluluk veren bir olaydır. Bunu sürdürmek için çaba içerisinde olmalıyız."

Bu iki önemli tespiti okuyucunun dikkatine sunmak istedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR