NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Resmi ve sivil kayyımlar!

Resmi ve sivil kayyımlar!

Bir ‘Gazeteci’ DEM Partiye ait 27 belediyeye kayyum atanacağını yazıyor, ortalık karışıyor. O gazeteci de dâhil olmak üzere, ondan alıntı yaparak haberi daha geniş kitlelere duyuran başka gazeteciler, kayyum atamasının bir demokrasi ayıbı, aynı zamanda halkın iradesinin gaspı olduğunu, bu uygulamanın Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’ye yakışmadığını yazmıyor, aksine körüklüyor.

Belediyelerde çok ciddi bir borçlanma batağı söz konusu iken, bunun hesabının verilmesi gerektiğini sorması gereken gazeteciler, kayyım atamasına zemin hazırlarcasına ataklar geliştiriyor. Yeniden Kayyım ataması isteyen güruhlar var, avantacı, liyakatsiz, soyguncu, talancı bir kesim.

Devletin milletin malına çökerek, ‘lale devri’ saltanatı sürdürmek isteyenler dört gözle yeniden kayyım ataması yapılamasını bekliyor. Hırsızlık, arsızlık devam etsin, rüşvet çarkı dönsün, umurunda mı?

Bunlar mahalle yanarken saçını tarayan ahlaksız tipler. Bu arada, yumuşama, kandırılma, kandırma, aldatma gibi siyaseten aslında konuşulmaması gereken, gerçeklerden uzak hile, desise modellerinin varlığı da tartışılıyor. Tartışanlar gazeteciler, siyasetçiler, yandaşlar.

*

Diyarbakır büyükşehir Belediyesi garajında bulunan 25 aracı kiralama şirketine iade etmiş.

Demek ki ihtiyaç yok.

İadeden kaynaklı belediye kasasına kazandırılan rakamı açıkladılar.

1 milyon 250 bin TL.

Tek kalemde bu miktarda bir kazanç sağlanıyorsa, gereksiz birçok kalemde alınacak tedbirler daha yüksek miktarların korunmasını sağlayacak.

Demek ki oluyormuş.

Boşuna yazıp, çizmiyoruz.

İhalede usulsüzlük, gereksiz harcamalar, şişirilmiş faturalar, kesilmiş, ancak ödenmemiş faturalardan sağlanan haksız gelirlerle geçim kaynağı oluşturanlar varmış. Siverek’ten Lale alıp, faturasını Kocaeli’ne kestirenlerin çarptığı para rakamlarını tahmin edin artık.

*

Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, dün savcılığa gidip ‘Rüşvet’ davası ile ilgili ifade verdi. Öğrendiğim kadarıyla Beyoğlu Diyarbakır’daymış. Başkan Yardımcısı ve imar müdürünün rüşvet davası ile ilgili koruması ile birlikte adliyeye gidip ifade verdi. Mersin’de gözaltına alındığı ve getirildiği yönünde haberler yayıldı, ancak öyle değilmiş. Bu arada, rüşvet davasından yargılanan tutuklu Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl hakkında tahliye kararı verildi. Eski başkan Hüseyin Beyoğlu hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırıldı.

Her neyse, ülkede gezme, seyahat etme özgürlüğü var. İsteyen istediği yere gider, bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren hukuktur, adalettir. Adalet önünde hesap verilmesidir. Öyle görünüyor ki, adliye binalarında önümüzdeki günlerde belediyelerle ilgili çok sayıda dava gündeme gelecek gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR