NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

DÜ’den Fenerbahçe’ye adalet arayışı

DÜ’den Fenerbahçe’ye adalet arayışı

Kamuoyunu yakından ilgilendiren herhangi bir konuda yazılan yazılar sizi sıkmasın. ‘Nedir bu, başka bir şey kalmadı mı’ diye serzenişte bulunabilirsiniz. Ancak, Arka arkaya yazı yazmanın her zaman faydası var. Oldu-bittiye getirilmek istenen konuların gündemde tutulması açısından son derece önemlidir.

 

Dicle vadisi-Hevsel-DÜ arazisindeki ağaçların katledilmesiyle ilgili yazılan yazılar, oluşturulan kamuoyu, muhataplarına nefes aldırmamak içindir. Durum da belgeli, bulgulu olunca elbette ki nefes aldırmamak lazım.

Ruhen kentten uzak bir üniversite yönetiminin kestiği ağaçlık bölgeye piknik alanı yapacağını açıklamış olması durumu kurtarmıyor.

 

Sorarlar adama ‘Başka işin mi yok’, bilimsel çalışmalarla Diyarbakır’ın başını göğe erdirdin de, yapılacak başka da iş kalmadı, halkın piknik alanının sevdasına mı düştün! Zaten orası piknik alanına uygun bir yerdi, ufak tefek düzenlemelerle de bu işi yapabilirdiniz.

 

Başından beri niyetinizin iyi olmadığını, yönetim anlayışınızın sakat olduğunu biliyoruz. Kurduğunuz ‘Özel’ kadrodan, bu kadrolara yer açmak için zorlayarak gönderdiğiniz akademisyenlerden dolayı bunu zaten biliyorduk.

 

İşte bu nedenle ısrarla yazı yazma gereği duyuyoruz. Kamuoyu sizi sadece kestiğiniz bu ağaçlarla değerlendirmemeli. İçini boşalttığınız üniversite kadrosu ile tek merkezli yönetim anlayışınızla da değerlendirmelidir. Bu ağaçları kesmeniz hayırlı oldu, kamuoyu sizi unutmuştu, bu eyleminizle yeniden hatırlama imkânı buldu.

 

İyi oldu, hatırlanmak güzel şeydir.

Bundan sonra iki alternatif var önünüzde;

Ya iyi ya da kötü hatırlanacaksınız.

O da bundan sonraki eylem biçiminize bağlı.

**

Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki yürüyüşü ve mitingini biraz konuşalım.

‘Adalet arayan’ yürüyüşe yüz binin üzerinde insan katıldı.

Sadece futbol sahasına ve çevresine kilitli bir kitle olarak algılanan spor kamuoyunun ‘adalet arayışı’ ile sokaklara dökülmesi son derece anlamlı ve mesaj verici.

 

Sadece Fenerbahçe taraftarıyla sınırlı bir yürüyüş olmamasını da özel olarak değerlendirmek gerekir. Rakip taraftarların rekabeti saha içinde bırakarak ‘Adalet arayışı’ için sokak ta buluşması aynı sloganları paylaşması, yönetenlere karşı tek vücut olması bence sosyologların ilgi alanında artık. Çünkü bugüne kadar spor kulübü tarafından organize edilmiş, bütün kesimlerden ilgi görmüş böylesine bir eylem biçimine tanık olmadık.

 

Aziz Yıldırım’ı ve Fenerbahçe camiasını kutlamak lazım.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR