NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Hangi tip örgütlenme!

Hangi tip örgütlenme!

Devleti ele geçirme ile ilgili örgütlenme biçimleri genelde 12 Eylül darbesinden önce tartışılan yoğun konulardan biriydi. Sosyalist kesimin tartıştığı ve hayata geçirmek için uğraş verdiği, uğruna çok ağır bedeller ödediği örgütlenme biçiminin şekli şemaili her ne ise bir türlü hayata geçmedi. Her ne hikmetse birileri gözü yarı açık uykuya dalma pozisyonu da alarak bunu becermiş.
Akılları ve topluma bakış açıları kendinden menkul, kendine mahsus bir teşkilat  A tipi, B tipi, F tipi, Hücre tipi, her neyse iyi pozisyon almış, çaktırmadan, ufaktan ufağa yol alarak durumu kendi lehine çevirme gibi bir beceriyi ortaya koymuş. Sosyalist devrimcilerin mevcut durumda dahi kullanmak istediği bu hücre tipi örgütlenme biçimi bir türlü hayata geçirilmiş değil. Demek ki hala birilerinden ders almak gerekiyormuş!
 A,B,C,D derken millet olarak F harfine takılı kaldık, gerisini getiremedik, ezberimiz bozuldu. Türkçe alfabenin ilk dört harfinde takılı kalıp durmamızı harf devrimine karşı bir ‘devrim’ olarak yorumlamak gerekiyor mu, bilmiyorum ancak, İslamcı kesimin kendi içinde ülkeye ve millete hakim olma savaşı bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.
Gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla bütün alanlarda bir üstünlük savaşı hakim olmuş halkın bütünü dikkate almadan. Demokrasilerde mümkün olmayan ‘Ele geçiririz ve yönetiriz, kimseyi de takmayız’ anlayışından kaynaklı kumpaslar kurulmuş.
Diyarbakır özelinde üniversite arazisi içinde kesilen ağaçlardan sonra başlayan tartışmaları da böyle bir kumpasa bağlayanlar var. AK Partililer bu durumdan son derece rahatsız. Seçime yakın bir dönemde kesilen ağaçlar AK Partiye yönelik tepkileri yoğunlaştırırken, cemaate yakın üniversite yönetiminin bu durumu özellikle yarattığı söyleniyor. 30 Mart’tan sonra üniversite yönetimine cemaat bağlantısı nedeniyle bir operasyon yapılacağı konuşuluyor. Bunun farkında olan yönetim giderayak ‘ne yapsam kardır’ diyerek alanı boşaltarak, ranta dönüştürmek istemiş. Yoğun tepkiler bunu engelledi ancak sorumlu görülen AK Parti ise seçim arifesinde ciddi yara aldı. Bu nedenle bunun hesabının üniversite yönetiminden sorulacağı kulislerde ciddi konuşulan konular arasında. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR