NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Seçim-Geçim-Ekonomi

Seçim-Geçim-Ekonomi

Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında zikredebileceğimiz Seçim-geçim ve bunların hitap ettiği ekonomi meselesini konuşup tartışıyoruz. Seçimler dönemsel, geçim ve ekonomi meselesi ise tüm zamanlarda hayatımızı etkileyen unsurlar.

Aynen de böyle bir dönemin içinden geçiyoruz.

Geniş bir halk kesimi geçim derdinde, günlük yaşamını nasıl sürdüreceğini hesaplıyor. Bu kesimin gelecekle ilgili yaşam kaygısı ise sürüyor.

 

İş dünyası ise, bu dönemde eksik-aksaklarını nasıl gidereceğini, sorunlarına nasıl çare bulabileceğini, geleceğe nasıl hazırlanması gerektiğinin kaygısını giderme çabalarını doğal olarak yoğunlaştırıyor.

 

Yatırımcı işadamları, Organize Sanayi Bölgesinin fiziki eksikliklerini gidermek, yeni yatırımcıların gelişini hızlandırmak üzere derleyip-toparladıkları sorunlarını Bakan Mehdi Eker’e aktardı. DİMER’in ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli toplantıda yıllardır sorun olan ve bir türlü çözülemeyen Doğalgaz, Demiryolları, Karayollarıyla ilgili sorunlar konuşuldu, tartışıldı.

 

Sorunların çözüme yakın bir yerde durduğunu Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın yaptığı açıklamalardan öğrendik. Çözüme yakınlık mesafesini ortadan kaldırmak sözü ise Bakan Mehdi Eker’den geldi. Eker, ‘Dinledim, not aldım, kısa sürede çözeceğiz’ diyerek iş dünyasına bekledikleri müjdeyi verdi. Mart-Nisan aylarında sorunların çözülmesiyle birlikte OSB’nin rotasının da doğru bir ivme kazanması gerekir.

Hala Birinci Organize Sanayi bölgesiyle ilgili sorunları çözemeyen Diyarbakır’ın ikinci OSB konusunda kısa sürede yol almasının mümkün olamayacağını açık yüreklilikle ortaya koymak gerekir. Yatırım için çok sayıda başvuru olabilir, ancak gerçekçi olmakta yarar var. Sorunların çözülmediği bir yerde bu başvurular, başvuru düzeyinin ötesine geçmez. Birinci Organize Sanayi Bölgesi sorumluluk alanında dolaşırken, köy yolunda seyretmekte olduğunuz hissine kapılıyorsanız, gelme ihtimali olan yatırımcının da bu hisler içinde gelmeyeceğini bilmek lazım. Görsel çirkinlik her alanda olduğu gibi bu alanda da iticidir. Çekiciliği olan bir görsellik ve çevre düzenlemesini de sanıyorum Bakan’dan ve hükümetten beklememek lazım. OSB’de bizim gözlerimizi rahatsız eden çirkin görsellik, burada yatırım yapan iş adamınında da gözlerini rahatsız etmelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR