NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Aday kollama ve listeler

Aday kollama ve listeler

Kulis bilgiler;

Partiler Diyarbakır için aday kollama sürecine girmiş bulunmakta.

Kimlerin aday olacağı karşılıklı kollanıyor.

Şahsi güce karşı güç savaşı gibi bir şey

Bir diğer mesele de; Pazartesi Salı gününe kadar yapılacak anketler ve bu anketlerin sonuçlarına göre listelere son şeklinin verilmesi olacak.

 

Özellikle AK Parti bu konuda son derece titiz ve alternatifli çalışmalar yapıyor diye duyduk. Belki de şimdiye kadar hiç kimsenin üzerinde tartışmadığı sürpriz isimler de gündeme gelebilir.

Mevcut aday adaylarının arasından isimlerde söz konusu olabilir

Ya da hiç biri!

 

Şöyle bir şey duydum;

 

Birinci ihtimal;

Son ana kadar yapılacak anket sonuçlarına göre HDP’nin barajı aşacağına dair bir kanaate ulaşılırsa AK Parti ilk 3 ya da 4’üncü sıralar için sağlam adaylar belirleyecek, belki de tartıştığımız isimlerden bazıları yazılacak.

 

İkinci ihtimal;

Aşmama kanaati oluşursa ki, burada 11-0 gibi bir rakamı yakalama arzusu devreye giriyor. Bu ihtimal üzerine 11 adayında çok güçlü, sürpriz isimler olacağı yönünde bir çalışma yapıldığı sızıyor. Özellikle HDP ve PKK’ye yakın olmayan siyasi Kürt şahsiyetlerin listelerde konulacağı ihtimali konuşuluyor. Her ne kadar 11’e çalışsalar da oy dağılımı 9’a işaret ediyor. Tabi ki HDP aşarsa 8-3 ihtimali en yakın ihtimaldir.

 

Bunların tamamı kulis bilgiler olmakla birlikte, hem HDP’nin hem de AK Parti’nin henüz adaylarını net bir şekilde kamuoyuna sunmamış olmaları karşılıklı böyle bir kollamanın olduğuna işaret ediyor.

 

Bu seçimin genel anlamda Kürtlerin seçimi olduğu gerçeğinden hareket ettiğimizde; AK Parti’nin tek başına iktidar olma ve kendi siyasi-politik gerçeği ile sorunları çözme gayret ve çabası kendini Diyarbakır’a odaklamasını dayatıyor.

 

HDP’nin barajı aşamaması halinde, AK Parti içinde çok sayıda Kürt menşeli Milletvekilini barındıran iktidar partisi olarak; ‘İşte Kürtler burada, sorunları onlarla birlikte çözüyorum’ argümanını kullanacak. Bu düşünce aynı zamanda HDP v e PKK ile olan çözüm süreci çalışmalarının rafa kaldırılması anlamına geliyor. Cumhurbaşkanının son bir ay içinde yaptığı konuşmalardan da böyle bir algıyı edinmek mümkün.

 

Sonuç;

Alternatifli iki liste aslında hazır

Son dakika gölü gibi bir durum olacak.

Belki de aday adayları da çok şaşıracak!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR