NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ağrı meselesi ve hakikat yüzleşmesi

Ağrı meselesi ve hakikat yüzleşmesi

Ağrı meselesi önemli.

PKK’nin, HDP’nin ya da Kürtlerin meselesi olmaktan öte Türkiye’nin meselesi gibi bir durum çıktı ortaya. Hal böyle olunca da, durumu sadece HDP’ye havale etmemek gerekir.

 

MHP ve CHP’nin de Genel Başkanlar düzeyinde olmasa dahi bir heyetle durumu gözlemleyip, olanları şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarması gerekiyor ki, üstü örtülmesin.

 

Net ve acil cevaba ihtiyaç duyulan bir durumu sıradan silahlı bir çatışmaymış gibi kullanmak, bunun üzerinden daha büyük çatışmalara zemin hazırlamak isteyen bir kesimin önünü kesmek adına HDP-MHP ve CHP’den oluşan ortak parlamenter grubunun vakit kaybetmeden olay yerine varması, tarafları dinlemesi, her ne olduysa orijinal bir şekilde kamuoyuyla paylaşması son derece şık bir durum olur.

 

‘Hakikatlerle yüzleşme ve araştırma komisyonu’ dediğimiz komisyonun da tam da böyle bir duruma hitap ettiğini de görmüş ve anlamış olacağız.

Çok ta iyi olur

En sondan başlamış olacağız hakikatlerle yüzleşmeye

Parlamento üyeleri de antrenmanlara Ağrı ile başlamış olur.

En sondan başlamışken bir tık geriye gelip ROBOSKİ meselesi ile yüzleşmeler yapılır, olur-biter.

Zaten bu iki olayın hakikatleri ortaya çıkar, yüzleşme gerçekleşirse son 40 yılın karanlık olaylarının tamamına da ayna tutulmuş olur.

 

Bunların tamamı olacak

O nedenle en göz önünde olanla başlamak, açığa çıkarmak, en karanlık olanını ortaya çıkarmaya zemin hazırlar.

 

Ağrı olayını toplum yemedi, bir şekilde elde patladı.

Seçime dönük hile ve entrikaların başlangıç noktası olarak değerlendirilen bu durumun parlamentoda grubu bulunan partilerin heyetleri tarafından incelenerek zabıt altına alınması ciddi bir sorumluluk örneği olur.

 

Mesele sadece HDP ile sınırlı görülmemeli, Türkiye’nin tamamını ilgilendiren son derece tehlikeli bir oyun sergilenmek istenmiş. Buna benzer olayların bundan sonra da tekrarlanmayacağını kimse garanti edemez. Bu nedenle parlamentoda grubu bulunan partilere, AK Parti’de dahil olmak üzere büyük sorumluluk düşüyor.

 

Hiçte zor bir araştırma olmaz.

Vali, jandarma komutanı, tim sorumluları, halk, HDP yetkilileri, gerekirse PKK yetkilileri ile yapılacak birer görüşmeden sonra kamuoyu bilgilendirilebilir.

Al sana ‘bal’ gibi demokratik bir temayül.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR