NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ahlak dersi verenlere bak!

Ahlak dersi verenlere bak!

İslami yayın yapan bir TV, Yenişehir belediyesinin yaz yüzme kurslarını kendi meşrebinde haber konusu yapmış, ‘ahlaksız’ bir durum olarak değerlendirmiş. Sebep; küçük kız ve erkek çocukları birlikte yüzme öğrendiği için, Kürt çocukları ahlaksız eğitiliyormuş! Ailelerin çocuklarını yüzme kurslarına gönüllü gönderdiklerinin farkında değil bu zavallılar, zoraki bir eğitim verildiğini sanıyorlar, kendilerine göre mahalle baskısı yaratmaya çalışıyorlar.

‘Müslüman’, ‘İslamcı’ TV’nin Kürt çocukları ile ilgili sorumluluğuna bak!

Kız çocukları ayrı, erkek çocukları ayrı mı olsun istiyorsunuz? Siz öyle düşünüyorsunuz diye Diyarbakır halkı da sizin gibi düşünecek sanıyorsunuz. Öyle değil işte.

2 Yıl önce Gençlik Spor il müdürlüğü bunların düşündüğü gibi kız-erkek ayırımı yaparak yüzme kursu düzenlemişti.

Ama ne oldu?

Ailelerin yoğun tepkisi üzerine uygulamadan vazgeçtiler.

Kürt çocukları Yenişehir belediyesinin yüzme kursunda ahlak dejenarasyonuna uğramaz merak etmeyin!

 

Ahlak dejenarasyonu arıyorsanız, adres verelim.

İslam adına her türlü ahlaksızlığın yapıldığı Rojava bölgesi.

Kürt çocuklarını öldüren, kadınlarına tecavüz eden zihniyet orada, Yenişehir belediyesinin yüzme havuzunda değil.

**

Gündem; Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimi tek başına gündem olmakla birlikte içeriğindeki çoklu sorular yoğun tartışma konusu. Yüzdeler hesaplanıyor, birinci-ikinci tur için

Seçim-totosu oynanıyor.

 

En fazla merak edilen ise, HDP’nin ikinci tur’da AK Parti’ye destek verip vermeyeceği konusu. Selahattin Demirtaş hiçbir adaya destek vermeyeceklerini CNN Türk ekranlarında açıkladı. Pervin buldan ise, sürecin gidişatı, selameti açısından duruma göre AK Partiye destek verme ihtimallerinin olduğunu söyledi. Buldan, her ne kadar destek konusunda bir açıklamasının olmadığını söylese de, durum tartışma konusu oldu. Siyaseten bu tartışmalar seçim tarihine kadar yoğun bir şekilde gerçekleşecek. HDP’nin ve Kürtlerin bu konudaki kararı Türkiye kamuoyunun yakından izlediği bir durum. Demirtaş, HDP’nin gösterdiği bir aday. Ancak, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili kişisel profiller ön planda olduğu için parti yetkililerinden çok Demirtaş’ın vereceği mesajlar önemli. Genel yâda yerel seçim stretejilerinin dışında bir yolun izlenmesi gerekiyor.

 

Yani yük ağır!

HDP’nin birinci turda yüzde 10 barajının üstünde oy oranına ulaşması, sürecin selameti, erken bir genel seçim gibi önemli gündemler var. Gözler HDP ve Kürt oylarında. HDP’nin kilit parti konumunu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok dikkatli kullanması ve doğru anahtarı açması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR